/media/7203/when-saints-go-machine.png

When Saints Go Machine

Torsdag 6. august

”…et rutineret og ikonisk band, der i dag viser retningen for ny og eksperimenterende, dansk popmusik, hvor unge artister tør slå blikket ned og rette fokus mod det ubevidste.”

Ordene er sakset fra Information, der var et mange begejstrede medier, da When Saints Go Machine i november sidste år udsendte deres fjerde album ”So Deep”. Soundvenue skrev om ”en dragende oplevelse med sin aparte, men umærkelige kobling af klassisk musik, hiphop og en elektronisk klublyd” mens Gaffa hørte en stemningsfuld og gennemført lytteoplevelse, ikke mindst fordi lytterens tålmodighed bliver belønnet, så snart øre og musik er på bølgelængde.”

”So Deep” var det første udspil fra WSGM siden 2013s ”Infinity Pool” – der ifølge Gaffa var ”endnu en fornøjelig tur på opdagelse i lag af spændende lydlandskaber og detaljer,” Eller som det toneangivende engelske magasine NME skrev om singlen ”Love And Respect”: ”…it sounds like the soundtrack to a crime thriller.”

When Saints Go Machine modtog i 2012 P3 Prisen med begrundelsen: ”Ambitionerne er store og langt højere end hits og uendelig folkelig gennemslagskraft. Det er en rørende, melankolsk varme, som åbner sig for de tålmodige, der lægger konkylien til øret og giver det tid og plads til at virke. Vi er stolte over at give P3 Prisen til et originalt, nyskabende dansk band, som virkelig fortjener at blive hørt og elsket af endnu flere.”

Det var et foreløbigt højdepunkt for kvartetten, der på bare seks år var gået fra nyt og ukendt band til et af landets bedste og mest originale orkestre. P3 Hæderen kom ovenpå udgivelsen af ”Konkylie” – det andet album fra When Saints Go Machine og en af de mest roste udgivelser i 2011. When Saints Go Machine blev dannet i 2007, og Soundvenue beskrev dengang deres musik som ”futuristisk r’n’b, electro og powerpop”. Før der overhovedet var en pladekontrakt i hus, var When Saints Go Machines selvudgivne EP blevet spillet af både P3 og BBC, og bandet havde optrådt på flere af de store danske festivaler.

”Klubmusikkens dunkende beats kilede sig ind på de fleste popsange i år; men de færreste var så elegante i deres omgang med house-rytmer og electropop som When Saints Go Machine. En soul klingende piruet af funklende pop.” Ordene stod at læse i Politiken i december 2009, hvor avisen kårede årets ti bedste danske albums – med When Saints Go Machines debutalbum ”Ten Makes A Face” på plads nummer 8.

Se kontaktoplysninger