/media/7682/burhan-g.png

Burhan G

Spilledag TBA

Efter primært at have udgivet singler de sidste par år – bl.a. ”Over dig”, ”Du” (feat. Node), ”Samme vej” (med Karl William) og ”Alle elsker kærlighed” (med Rasmus Nøhr) - var Burhan G endelig klar med et helt album i 2019.

Ovenikøbet et helt album med julesange kaldet ”Et barn af jul”, hvor sangerens glæde for højtiden tydeligt lod sig høre. I 2017 var Burhan G del af årets hold i Toppen af Poppen, hvor man hørte hans store evner som fortolker i sange af bl.a. Michael Falch, Caroline Henderson og Søren Huss. Vi skal tilbage til 2016 for at finde hans forrige album ”Pas på pigerne”, der bl.a. rummede hits som ”Lucy” og ”Diana”.  

Efter læreår i Københavns Drengekor og som sideman for Outlandish ramte Burhan G første gang det brede publikum i 2004. Her udsendte han debutalbummet ”Playground”, der via hitsingler som titelnummeret og ”Burhan G” sikrede den da 24-årige sanger både en DMA Award som ”Årets Nye Danske Navn” og to gange P3s Ugens Uundgåelige. Med singlen ”Who Is He” (2007) fik Burhan G sin første guldplade, og succeskurven begyndte for alvor at gå lodret opad, da han i 2008 udsendte singlen ”Kun Dig”, hvor han for første gang sang på dansk.

I 2010 kom ”Burhan G” (genudgivet i en slags 2.0 version i efteråret 2011), der rummede så mange hitsingler, at den fysiske udgave nærmest glimtede af succes og tilbragte mere end to år på listen over de mest solgte albums i Danmark, og gav ophavsmanden seks-dobbelt platin. På tracklisten var blandt andet duetten med Medina på ”Mest Ondt”, platinsinglerne ”Jeg vil ha’ dig for mig selv” og ”Søvnløs”. Det var også denne skive, der rummede samarbejdet med Nik & Jay i ”Tættere på himlen” (hvis video med de tre sangere i temmelig afklædt tilstand er vist mere end 13 mio. gange på YouTube!) plus samarbejdet med Ankerstjerne på ”Tag Hvad Du Vil” og Burhans tak til læremesterinden Sanne med coverversionen af ”Jeg’ i live”. Med supersinglen ”Karma” som forløber udsendte Burhan G i 2013 albummet ”Din for evigt” – der også rummede tophits som ”Kalder mig hjem”, ”Ikke i nat, ikke endnu” og titelnummeret. Albummets langtidsholdbarhed blev dokumenteret af den uhyre sjældne præstation, fire i år i træk (fra 2013 – 2016) at være blandt de 100 mest solgte i Danmark!

Se kontaktoplysninger