/media/7721/hugo-helmig.png

Hugo Helmig

Spilledag TBA

Med debutsinglen ”Please Don´t Lie” fik 19-årige Hugo Helmig (yes, the son of Thomas) i 2018 en forrygende start på karrieren.

P3 valgte sangen som Ugens Uundgåelige og har siden råspillet både den og senere singler som ”Times of War”, ”Young Like This”, ”Wild” og ”Eyes Wide Shut”. Sange der alle var med på sidste års debutalbum ”Juvenile”. Publikum var med – og har gjort Hugo Helmigs koncerter til de rene tilløbsstykker, ved siden af at råstreame den unge Helmigs sange. De fem nævnte alene mere end 60 millioner gange, alene på Spotify! Hugo Helmig gjorde også indtryk uden for landets grænset – og det blev til en del koncerter i bl.a. Tyskland, hvor både ”Please Don´t Lie” og ”Wild” var helt oppe som #3 på deres airplay-chart.

I 2018 modtog Hugo priserne som ”Årets Nye Navn” og for ”Årets” Hit” til Gaffa prisen, ligesom han fik tildelt ”Årets Musiknavn”. Det kørte med andre ord fantastisk for den unge sanger, der desværre også røg ind i en ond spiral af melankoli og stofmisbrug der næsten helt fik afsporet karrieren. For at komme ud af sit misbrug har Hugo Helmig været helt ude af rampelyset et års tid - og overraskede alle, da han i slutningen af marts pludselig sendte ny musik på gaden i form af EPen "LULU Vol. 1". Seks smukke og rørende sange, der hver især beskæftiger sig med det mørke Hugo Helmig har været igennem. I forbindelse med EPen fortalte Hugo Helmig også hvordan den store støtte og opbakning han har oplevet, har været en væsentlig del af vejen tilbage: 

Jeg var bange for, at folk ville vende mig ryggen. At de aldrig ville høre mine plader mere, og ingen ville komme til mine koncerter. Men samtidig modtog jeg en masse søde beskeder fra folk, og jeg fik en klar følelse af, at de forsøgte at forstå min situation, at de bakkede mig op i min kamp. Det blev jeg simpelthen så glad for, og lige dér besluttede jeg, at jeg var nødt til at bearbejde den her situation ved at fortælle sandheden gennem min musik.

Med udgivelsen af singlen ’Sooner or Later’ (der har Lukas Graham med) er Hugo Helmig klar til at begynde et nyt kapitel i sit liv. Hugo er dermed også klar til at indtage scenen igen og har derfor annonceret 27 koncerter både i Danmark og Tyskland i begyndelsen 2021.

Se kontaktoplysninger