/media/7820/johnny-madsen.png

Johnny Madsen Band

Spilledag TBA

”Vi er ret godt spillende i aften. Jeg ved egentlig ikke hvorfor…”

Der er vel ikke mange andre end Johnny Madsen, der kunne citeres for ovenstående. Og vel heller ikke mange, der kan forklare magien i det band, som år efter år er i stand til at begejstre deres store publikum med en helt særlig sans for at spille blues, boogie og rock´n´roll som om det var noget, de lige stod og fandt på.

Men lad os spole tilbage og starte den lange, brogede og altid svært underholdende historie om Johnny Madsen, ved det måske mest specielle debutalbum der nogensinde er udkommet i Danmark. 'De Tørre Er De Best … Men Våde Er De Flest' var den lange og ikke specielt mundrette titel på denne 1982-udgivelse. Albummet solgte dengang mindre end 500 eksemplarer (selvom der var rigtig mange pladeforretninger dengang), og det lå ikke ligefrem i kortene, at det her altså var en slags grundsten i en særdeles langvarig karriere indenfor rytmisk musik. Albummet rummede perler som 'Æ Kør O Æ Motorvej' og 'Æ Møt Her Te´ En Bal'. Sange, der senere skulle vise sig at være ret uopslidelige og et par glimrende undskyldninger for at gøre musikken til en levevej. Sidenhen er det blevet til en lang række andre gode udgivelser fra Johnny Madsen – med højdepunkter som bl.a. ’Chinatown, Yellow Moon og Den Sorte Fugl’ (1987), det store gennembrudsalbum 'Udenfor Sæsonen' (1988), livealbummet ’Halgal, Halbal’ (1982), ’Checkpoint Charlie’ (1991) og ’Regnmanden’ (2003). En overordentlig god introduktion til hele værket får man på den omfattende opsamling ”De tørre er de bedste” fra 2007.

Seneste udspil fra Johnny Madsen kom i 2015 med titlen: ’Godt nyt’. Publikum ku' li' hvad de hørte og sendte albummet helt op som #1 på salgslisten, mens P4 roterede numre som ”Krabbesangen”, ”Twitter”, ”Så nær” og titelnummeret, der var en duet med Johan Olsen fra Magtens Korridorer. Det var på alle måder godt nyt fra Johnny Madsen, der fejrede nyudgivelsen med at lave sin egen pladeforretning i Esbjerg som underfundig kommentar til det faktum, at der efterhånden ikke er nogen fysiske pladeforretninger tilbage. 

Se kontaktoplysninger