/media/7712/peter-sommer.png

Peter Sommer og Tiggerne

Spilledag TBA

Kun to år efter det såvel kunstnerisk som kommercielt succesfulde ’Elskede at Drømme, Drømmer om at Elske’-album, er Peter Sommer med drømmebandet Tiggerne tilbage i fuld vigør med albummet ’Stærk Strøm Hen Over Ujævn Bund’, der er "så godt, at det kilder i maven", som Jyllands Posten beskrev det, efter at have kvitteret med 5 stjerner i deres anmeldelse.

Med en fortid i bl.a. duoen Sommerjeg, debuterede Peter Sommer med ”På den anden side” tilbage i 2004. Sange som ”Valby Bakke” og ”Tigger” præsenterede en original og markant sangskriver. I 2006 kom ”Destruktive vokaler”, der bl.a. rummede hjemstavnssangen ”8 6 6 0”. I 2008 udsendte Sommer ”Til rotterne, til kragerne, til hundene”, til mildt sagt kolossal begejstring fra de danske anmeldere, der fandt de største ord frem og kastede så mange stjerner, at albummet sandsynligvis var årets mest roste udgivelse. Og der blev i den grad sat pris på dette tredje album fra Peter Sommer, der ved DMA 2009 var en af de helt store vindere med priserne for at være Årets Mandlige Kunstner, for at have begået Årets Danske Rock Udgivelse og for at være Årets sangskriver.

Peter Sommer vender her tilbage til næsten-hjemmebanen på Smukfest - heldigvis i vanligt godt selskab med sit medlevende orkester Tiggerne – og vi glæder os til mere af det chefen selv beskriver som ”den malmfulde tonstunge og udflippede rødvinsrockende lyd, som vi laver sammen…”

Selvom 2020-udgaven af Smukfest var aflyst, fik vi i løbet af sommeren muligheden for lidt græs og barkflis under fødderne alligevel, da DR2 har sammen med Skanderborg Festivalklub skabte en mini-Smukfestival på Skovlunden - og her fik vi selvfølgelig besøg af Hr. Sommer Himself - se selv herunder...

Se kontaktoplysninger