/media/8802/gorillaz-live-landscape_web.png

Gorillaz

Lørdag den 6. august

”’Song Machine’ lever på det ukendte, den kører på ren kaos. Så uanset hvad fanden der kommer til at ske, er vi klar til at producere, som om der ikke er nogen dag i morgen. Altså, just in case.”
Gorillaz’ trommeslager, Russel, talte højt og tydeligt, da han blev spurgt om deres nye musik- og tegneserie-koncept "Song Machine", hvis første sange så dagens lys i begyndelsen af 2020. De piller igen ved musikparadigmerne og bryder konventioner i deres nye koncept, som frigiver 13 numre fordelt over 2020. Disse 13 numre udgør den første "sæson" af 'Song Machine'.

Gorillaz er hjernebarnet af Blurs Damon Albarn og tegneren Jamie Hewlett og blev oprettet i 1998. "Så snart de spillede 'Punk', vidste jeg, at jeg havde set musikkens fremtid," sagde Whiffy Smiffy, artist manager ved EMI, der var vidne til Gorillaz’ første koncert nogensinde i 1998. Og det blev hurtigt klart for alle, at dette band var noget ekstraordinært.

I 2001 udgav de deres selvtitulerede debutalbum, som indeholdt den prisvindende single "Clint Eastwood" og solgte over syv millioner eksemplarer på verdensplan. Deres andet studiealbum, Demon Days fra 2005, med hitsange som "Feel Good Inc" og "Dare", fik seks gange platin i Storbritannien og dobbelt platin i USA og har solgt over otte millioner eksemplarer på verdensplan. Siden da har det legendariske band udgivet yderligere fire albums med stor succes.

Ifølge The Guinness Book of World Records er Gorillaz det mest succesrige virtuelle band på planeten. Og mens bandet nok er mest kendt som deres tegneseriefigurer, har Gorillaz præsenteret sig live på en række forskellige måder gennem bandets historie: Ved at skjule livebandet fra publikum i projektets tidlige år, ved at vise holografiske animerede bandmedlemmer på scenen via computergrafik og traditionelle live turnéer med et fuldt synligt liveband. Hvem ved, hvad der vil ske under bøgetræerne i Skanderborg?

Det virtuelle band Gorillaz er sanger Stuart Pot eller "2D", bassist Murdoc Niccals, guitarist Noodle og trommeslager Russel Hobbs. Oprettet af Damon Albarn og Jamie Hewlett.

Se kontaktoplysninger