/media/8348/kraftwerk3d_banner.png

Kraftwerk 3D

Torsdag den 4. august

Legenderne fra Kraftwerk rykker deres spektakulære show til bøgeskoven – hvor de ovenikøbet optræder i 3D.

Efter at have turneret verden rundt med deres succesfulde 3D koncerter er elektropioneerne Kraftwerk nu klar til at rykke ind i Bøgeskoven i Skanderborg. Med koncerterne samler Kraftwerk både musik og performancekunst til et sandt "Gesamtkunstwerk“.

Multimedieprojektet Kraftwerk blev startet i 1970 af Ralf Hütter og Florian Schneider. I Düsseldorf, Tyskland, etablerede de deres elektroniske Kling Klang Studio, hvor alle Kraftwerks albums er udtænkt og produceret. I midten af 1970'erne havde Kraftwerk opnået international anerkendelse for deres revolutionerende elektroniske „lydlandskaber“ og for deres musikalske eksperimenter med robotteknologi og andre tekniske innovationer. Med deres fremtidsvisioner skabte Kraftwerk soundtracket til den digitale tidsalder i det 21. Århundrede.

Kraftwerks kompositioner, med udstrakt brug af innovative teknikker, syntetiske stemmer og edb-rytmer, har haft stor international indflydelse på tværs af en lang række musikgenrer: fra Electro til Hip Hop, fra Techno til SynthPop. Kraftwerk – Ralf Hütter, Henning Schmitz, Fritz Hilpert, Falk Grieffenhagen – illustrerer i deres liveoptræden deres tro på både menneskets og maskinens respektive bidrag.

Begyndende med den retrospektive præsentation af deres katalog på Museum of Modern Art i New York i 2012, er Kraftwerk i de seneste år for alvor vendt tilbage tilbage til deres oprindelse inden for Düsseldorfs kunstscene i slutningen af tresserne. 3D koncertserien på MoMA blev efterfulgt af yderligere præsentationer på Tate Modern Turbine Hall (London), Akasaka Blitz (Tokyo) Opera House (Sydney), Walt Disney Concert Hall (Los Angeles), Fondation Louis Vuitton (Paris), Neue National Galerie (Berlin) og Guggenheim Museum (Bilbao).

I 2014 blev Kraftwerk hædret med Grammy Lifetime Achievement Award.

Se kontaktoplysninger