/media/7666/lionel-richie.png

Lionel Riche

Torsdag den 4. august

Lionel Richie har i løbet af karrieren solgt mere end 100 millioner albums – og har bl.a. modtaget en Oscar, en Golden Globe og fire Grammy´er.

Den amerikanske sanger og sangskriver Lionel Richie er kendt for en perlerække af mega-hits som “Endless Love”, “Lady”, “Truly”, “All Night Long,” “Penny Lover”, “Stuck on You”, “Hello”, “Say You, Say Me” og “Dancing on the Ceiling” – og så var han da også co-writer og medvirkende på en af musikhistoriens største sange: “We Are the World,” indspillet i 1985 for ”USA for Africa”. Hans omfattende sangkatalog rummer også hits fra de tidlige år i karrieren, hvor Richie var forsanger i The Commodores, der bl.a. leverede evergreens som “Three Times a Lady,” “Still,” og “Easy.”  

Lionel Richie har i løbet af karrieren solgt mere end 100 millioner albums – og har bl.a. modtaget en Oscar, en Golden Globe og fire Grammy´er. Han blev i 2016 udnævnt til “MusicCares Person of the Year” og modtog året efter den eftertragtede hæder som ”Kennedy Center Honoree”. Og så er han da også flere gange dommer i ”American Idol”, hvor han har sæde i indeværende sæson. 

Koncerten på Smukfest bliver Lionel Richies første festivalkoncert i Danmark nogensinde – men han er ikke ukendt med at stå på de største scener og har de seneste år headlinet festivaler som Bonaroo (Tennessee), Outside Lands (San Fransisco) og Glastonbury (UK), hvor han tiltrak et rekordpublikum ved sin koncert i 2015.

Se kontaktoplysninger