/media/4108/northern-assembly.png

Northern Assembly

”Det er meget levende og troværdigt og med en dejlig kommunikation med publikum. Mennesker, man får lyst til at lære at kende” (Gaffa).

Med smittende spilleglæde og stærk sangskrivning som nogle af deres åbenlyse kvaliteter, er Northern Assembly et af øjeblikkets rigtig gode bud i den moderne folk, der virkelig går sin sejrsgang både herhjemme og internationalt i disse år. Northern Assembly er bygget op omkring sangskriverduoen Andreas Bevan og Dina Danielsdatter, der begge er vaskeægte verdensborgere og opvokset alle andre steder end i Danmark: fra den idylliske engelske landsby, til Atlanterhavets vilde Færøerne, de smukke norske fjelde og Afrikas højland i Etiopien. Northern Assemblys noget uklare fornemmelse af hvor ”hjem” er giver perspektiv til deres sange, som fortæller om hjemve og om at længes og søge efter håb, fred og nåde. I sammenspil med Jens Hedegaard og Jesper Smalbro skabes der i Northern Assembly skøn melodisk nordisk folkmusik, der leder tankerne hen på navne som Simon & Garfunkel og Mumford & Sons.

Northern Assembly debuterede tilbage I 2014 med EPen af samme navn – og har siden, via massevis af koncerter, spillet sig til et støt voksende publikum. I 2017 var Northern Assembly landet rundt, både som support for Jacob Dinesen og med egne gigs på bl.a. Spot Festival, Nordals Festival, Jam Days i Odense og ved Århus Festuge (og såmænd også med en afstikker til en festival i Korea!). Det blev også til et par nye singler i form af ”Man To Man” og ”One Day I Will Return” – og så rundede gruppen da også lige 2017 af med at levere en af årets store julesange, i form af den smukke ”Gloria”, der bl.a. blev spillet flittigt på P4. Northern Assembly udsendte i februar i år debutalbummet ”Death, Won´t You Marry Me”.  

Se kontaktoplysninger