/media/2908/header_suspekt.jpg

Suspekt

"...når de fejrer livet i al dets liderlighed, ruller tungt med funken, er i ærlig øjenhøjde med publikum og insisterer på, at det er nu, vi lever, er Suspekt stadig enestående i deres helt egen ret" (Politiken).

Triumftog er nok nærmest det mest præcise ord til at beskrive tilstanden for Suspekt efter nogle år, hvor alt er lykkedes for hip hop-trioen fra Albertslund. De har lavet en lang række massive koncerter landet over (inkl. et par magiske midnatsballer på Smukfest). De har haft deres egen tv-serie "Da Danmark blev Suspekt". Modtaget P3 prisen for "Årets Lytterhit" for "Søndagsbarn" lavet sammen med Lukas Graham – og så hentede de da lige fire DMA-statuetter i november 2015: Årets Danske Gruppe, Årets Danske Livenavn, Årets Danske Producer og Årets Danske Urban Udgivelse. I 2017 kom deres sjette album med titlen "100% Jesus". Såvel anmeldere som fans var begejstrede – og begejstringen blev ikke mindre, da Suspekt i marts og april sidste år gæstede tre af de helt store indendørs spillesteder i DK. Her var Gaffa fremme med hele seks stjerner og ordene: "Alt i alt – stor respekt til gruppen Suspekt, for at holde ved sine værdier og tage sig selv alvorligt – og for at tage sit publikum alvorligt. Og endnu mere for at gøre det på den måde, dé gør det – uhøjtideligt, ægte og med fuld knald på festen og det fælles amoralske."

"Når Vestegnen rammer den amerikanske vestkyst, er det i en udløsning af grimt sprog, utilbørlig opførsel og moderne rapmusik, der ikke begrænser sig til stramme genredefinitioner." Skrev Soundvenue, da Suspekt i september 2014 udgav deres længe ventede femte album "V". Herpå lå nye træffere som "S.U.S.P.E.K.T" og "Søn af en pistol", der var kærkomne tilføjelser til den i forvejen imponerende sætliste.  

Suspekt blev dannet i Albertslund i slut 90'erne af Bai-D (rap), Orgi-E (rap) og Rune Rask (produktion). Debutalbummet "Suspekt" kom i 1999, og i 2003 fulgte Suspekt op med "Ingen Slukker The Stars", der for alvor gjorde kvartetten til danske hip hop superstjerner. Med deres tredje album, "Prima Nocte", lavede Suspekt i 2007 et udspil, der var en hel del ud over det sædvanlige. På dr.dk skrev man om "et toptunet og bundprofessionelt album renset for svipsere (...) en milepæl i dansk hiphop". Statsradiofonien kørte hård rotation af tracks som "Proletar" og "Amore Infelice", og DR tildelte i starten af 2009 Suspekt en P3 Guldpris i kategorien "Gennembruddet".

I sæsonen 2009-2010 teamede Suspekt op med L.O.C. i hiphop supergruppen Selvmord, der udgav albummet af samme navn og turnerede landet rundt. I 2011 kom "Elektra", hvorfra P3 roterede nye, rå hits som "Klaus Pagh" (Ugens Uundgåelige), "Vi ses i Helvede" og "Helt alene" (overraskende duet med Tina Dickow).

Se kontaktoplysninger