/media/2398/karrierekanonen-header.jpg

Karrierekanonen

Karrierekanonen handler dybest set om musikalsk nysgerrighed og interesse for, hvad den danske musik kan – også i fremtiden. DR har afviklet den landsdækkende konkurrence siden 2002, og den er kun vokset i styrke med årene. Siden 2012 har Smukfest lagt både publikum og scene til finalen.

Den store finale afholdes nemlig på Live Camp dagen inden Smukfests officielle åbning. For hvad er en bedre opvarmning end at præsentere publikum for landets nye kanoner?

DR, Bandakademiet og Smukfest samler i løbet af året nye talenter. Her kåres ”Ugens Kanon” hver uge på P3, hvor der løbende bliver lyttet til materiale fra alle, der har indsendt. Igennem året finkæmmes og vurderes alle kandidater, så der til ved forårets SPOT Festival i Aarhus kun er 12 finalister tilbage. Her indsnævres feltet, så kun de aller skarpeste går videre til finalen på Smukfest. De 8 finalister skal vise, hvad de kan på KærligHeden foran et oplagt publikum, hvor det hele afgøres.

Igennem årene er navne som The Minds of 99, Katinka, Vild $mith, Djämes Braun og Marie Key kommet ud af kanonløbet. Sidste år blev det popsangeren Tobias Albert, elektropop-duoen Fravær og Ravi Kumar, der, ifølge juryen, giver dansk rap den kvindelige stemme, den har savnet, der løb med førstepladserne. 

Talentudvikling

De 12 udvalgte finalister bliver tilbudt forskellige workshops op til SPOT Festival for at give dem de bedste chancer. De 8, der fortsætter til finalen, modtager i tiden fra SPOT til Smukfest professionel karrierevejledning, så de i finalen har mulighed for at leverer en helt unik optræden. 

Vinderne af årets Karrierekanon vinder en koncert på Smukfest året efter, et skræddersyet talentforløb og airplay på P3 eller P6 BEAT, når musikken er klar. Smukfest lægger en stor ære i at dyrke vækstlaget indenfor musik. Derfor er Karrierekanonen også et projekt, som festivalen hele året lægger kræfter i.

Se kontaktoplysninger