/media/2671/20160803-allanh-karrierekanonen-0329_1600x600.jpg

Tidligere kanoner

Igennem årene har der været mange fantastiske koncerter i Karrierekanonens regi, og mange — både deltagere og vindere – er siden blevet store på den danske musikscene. Her et par highlights.

2018: Tobias Albert, Fravær og Ravi Kumar

Jurymedlemmet og radiovært Pelle Peter Jensen var gennem hele forløbet meget begejstret for årets felt af deltagere, og han har på intet tidspunkt lagt skjul på denne begejstring: ”Vi har haft historiens stærkeste KarriereKanonen-felt, og de her tre navne er blandt de mest potente inden for hver deres genre,” siger han.

”I duoen Ravi Kumar har dansk rap fået den kvindelige stemme, vi har savnet. Vi elsker den eksplosive energi, budskaberne og den dansante internationale lyd. Tobias Albert er en vaskeægte popkomet, som evner at indtage en scene uden så meget andet end sine sange, sin guitar og sit smil. Fravær en elektropopduo bestående af to gymnasiedrenge. De er en cocktail af to bankende musikhjerter, overvældende kærlighed og uomtvisteligt talent”, lyder det rosende fra Pelle Peter. 

2017: Sherpa, Moody & Rest in Beats 

Det var tre overvældede danske kunstnernavne, der i 2017 modtog prisen for årets Karrierekanoner. Sherpa, der består af sangeren Carsten Sherpa og produceren Tore Nissen tog juryen med storm og har med deres hit "Forever" hypnotiseret danskerne. Bag Moody står producer og singer/songwriter Josefine Moody, der begyndte hendes musikrejse i starten af 2016. Moody har i 2017 udgivet de to singler “Taboo” og “Karma”, der har været flittigt spillet på hhv. P3 og P4. Makkerparret Rest in Beats, der var årets tredje vindere, blev smukt beskrevet af dommerne som ”en duo, som krydser musikalske grænser i et ønske om at sætte folk fri.” Midlet er finurlige og kringlede sange, der på én gang er umiddelbar pop og soniske rejser ud i galaksen.

2016: Dør nr. 13, k-Phx & Lærke Emilie

Der er meget forskellige vindere på plakaten i år 2016. Dør nr. 13 er et skarpskåret rockband, der har en samlende og karismatisk frontfigur. k-Phax har til gengæld siddet i Sønderjylland og skabt et unikt og moderne hiphopunivers, som han formår at suge folk ind i. Og Lærke Emilie er et ungt talent med hudløst ærlige tekster, som allerede nu er bud på rene hits. 

2015: Klub27, Katinka & Nick Sway

Katinka har bl.a. spillet ved det store show "Kronprinseparrets Priser" i 2015, som blev sendt på landsdækkende TV. Hun er nu aktuel med en EP og er på turné i foråret og sommeren '16, hvor hun startede ud med SPOT Festival i Aarhus. Nick Sway og Klub27 åbnede i 2015 showet "P6 beat". Nick Sway med britisk poprock-inspirerede tekster, hvorefter Klub27 tog over med deres lyriske kunnen. 

2014: Sonja Hald, For Akia & Keep Camping

i 2014 var der 1.638 numre tilmeldt til Karrierekanonen! Der blev som vanligt udvalgt 12 forskellige bands/artister, som spillede på årets SPOT Festival. Herfra valgte juryen 8 artister til at optræde på årets Smukfest. Her blev ovenstående 3 artister udråbt til vindere af Nicholas Kawamura live på Smag på P3. Sonja Hald er i 2016 aktuelle med deres nyeste single "De Sidste". De optræder med samme rundt omkring i landet på forskellige steder, blandt andet Jelling Festival 2016. 

 

2013: The Minds of 99, Vild $mith og Amin Karami

The Minds of 99 spillede i 2014 på en af de store scener på Smukfest. De fik en pladekontrakt efter at have vundet Karrierekanonen, og de kom med deres debutplade allerede inden festivalen året efter. Det gik virkelig stærkt! Vild $mith kalder sig selv for Danmarks vildeste rapgruppe, og siden de vandt Karrierekanonen i 2013 har de lavet hits på hits – måske har du hørt "Vild i dag Syg imorgen", "Det Ik Sket" eller "Gør Det Godt"? Amin Karami udkom med sin første EP i sommeren 2014 og blev anbefalet af P3 som et af de nye navne, man skulle holde øje med - især med singlen "Monster". 

2012: Djämes Braun, Dance with Dirt og Kaliber

I 2012 lukker "Dance With Dirt" scenen mandag på Live Camp – og det gør de med manér! Det samme sker dagen efter, da "Djämes Braun" for alvor starter festen og lukker Live Camp-scenen. Til publikums hoppen, råben og skrigen råber Djämes Braun for første gang det ikoniske "Hva så Skanderbooooorg?". Det succesfulde "Kom og giv med alle dine peng' ja" bliver det sidste nummer på Live Camp dét år, og Karrierekanonen vindes af netop Djämes Braun, Dance with Dirt og til sidst Kaliber. Kaliber havde allerede lige inden Smukfest mulighed for at skrive en pladekontrakt under med Sony!

Se kontaktoplysninger