/media/3457/header-kh.jpg

Hegnet, der ikke væltede

Udtrykket lever videre, men der er ikke længere et hegn, der bliver væltet. Det er år siden, Smukfest blev skudt i gang på den måde.

11. august 2017
De fleste har hørt udtrykket, men du skal være trofast smukfestgænger, hvis du skal have været med til rent fysisk at ”vælte hegnet”. Det er nemlig flere år siden, at det var startskuddet til Smukfest. Glade gæster væltede ind på campingpladserne for at stille deres telte op og starte årets festival.

Selvom mange betragtede det som en tradition at ”vælte hegnet”, har sikkerhedsfolkene på Smukfest arbejdet på at nå et punkt, hvor det ikke længere var nødvendigt. Det nåede de for nogle år siden. Det har taget tid og været en kamp, men flere forskellige ting spiller med, og det er ikke bare en fiks idé.

”Det handler naturligvis om sikkerhed, og vi har længe arbejdet på at få gæsterne til at respektere vores åbningstider. Det er endelig lykkedes, og derfor er der ikke længere et hegn, der fysisk set vælter,” forklarer sikkerhedsansvarlig, Søren Eskildsen. Han er glad for, at det ikke længere er en del af festivalen. ”Selvfølgelig er vi glade for, vi ikke har den situation længere. For det var en risiko, som vi gerne ville skaffe os af med. Vi bruger mange kræfter på at sikre vores gæster herude.”

Det gælder uanset, om du møder vagter ved checkpoints, hegn eller på campingpladserne. Deres primære funktion er at sikre, at du får en god og sikker fest i bøgeskoven.  

Hegnsvagterne er der for gæsterns sikkerhed
Foto: René Bang

Det er også en af årsagerne til, at Marlene Strandgaard og Dorte Normann sagde ja til tjansen som campingvagter på Smukfest. De er med til at sikre den gode stemning og de mange gæsters sikkerhed. På mange forskellige måder. Det vigtigste er dog, at de skaber et godt forhold til gæsterne.

”Det er vigtigt at smile og imødekomme folk. De skal være trygge ved at komme til os. Det er fx grunden til, at vi ikke må bære solbriller. Og gæsterne må meget gerne henvende sig. Vi kan hjælpe med rigtigt mange ting, og dem vi ikke selv kan klare, kan vi lynhurtigt få backup til at håndtere,” forklarer Marlene.

Festivalens 52 kilometer hegn tager omkring 15 dage at sætte op for Hegnsholdets 80 opstillere. Til gengæld er det pillet ned igen fire dage efter, festivalen er slut.
Se kontaktoplysninger

Vi bruger cookies på smukfest.dk til trafikmåling og optimering af sitet – er det fino-bambino med dig?