/media/3634/ahe_smukfest_under_koncert_boegescenen_loer_martin_jensen_2017_36q411s5br.jpg

Undgå billethajer

Når der er en billet, man bare virkelig gerne vil have, kan man opleve det, eksperterne kalder akut billetblindhed, hvor man bliver helt desperat og mister al sund fornuft. Det er netop i disse situationer, at man skal være opmærksom på billethajer.

4. april 2019

Vi danskere elsker at gå på festivaler, og det er jo i sig selv helt fantastisk. Det betyder også, at billetterne ofte er i høj kurs, hvilket kan føre til totalt udsolgte bikser. Hvis man virkelig havde ønsket at komme med, er det naturligvis en frustrerende situation, og man kan derfor i et svagt øjeblik af billetblindhed få lyst til at købe en billet til overpris af en tilfældig type på nettet. Det kan også være, at du støder på en hjemmeside som Viagogo eller Stubhub, der påstår, at de har nogle få billetter tilbage, som du liiiige præcis kan nå at købe. 

Men det skal man lade være med. For det første er det ulovligt, og for det andet kan du ende med at stå tilbage flere tusinde kroner fattigere og uden en billet, fordi ham typen fra før har solgt den samme billet til 20 andre mennesker på nettet. Og derefter er forsvundet ud i den blå luft. 

Det vil vi på Smukfest gerne komme til livs - I skal jo helst med, for filan! Derfor er vi, sammen med en masse andre danske festivaler, gået sammen med TAENK om en kampagne om billetblindhed og risikoen derved. Du kan meget klogere på emnet og samtidigt se fire kendte danskere blive snydt i filmen her: 

 

Så når du en anden gang føler desperationen komme krybende, så træd lige et skridt tilbage og tænk dig om. Til det kan du tage udgangspunkt i tre råd, som guider dig til et sikkert billetkøb:

  1. Tjek, at prisen stemmer, og at du ikke betaler overpris
    Et trick, som ofte benyttes af uofficielle udbydere og billethajer på nettet, er at ændre prisen på billetten i sidste øjeblik. Det betyder, at hvis du som forbruger ikke er opmærksom i den sidste del af købet, så kan du ende med at betale dobbeltpris eller mere uden at vide det. Mange sælger også billetter videre til en langt højere pris end udgangspunktet, men det er ulovligt at videresælge billetter til overpris i Danmark. Tjek derfor altid med billetpriserne på Smukshop.dk.

  2. Køb kun hos officielle billetudbydere eller arrangør
    Det betyder, at hvis du køber dine billetter via ventelisten på Smukshop.dk, så er du sikker på, at billetten er lovlig, og at prisen stemmer. 

  3. Hvis du er i tvivl, så gå til arrangørens egen side
    Hvis tingene virker en smule mystiske, så er de det nok også. Hvis du oplever tvivl, så smut derfor ind på Smukfest.dk og bliv klogere på ventelister og videresalg

Du kan finde mere information om, hvordan du undgår at blive snydt på TAENKs hjemmeside lige her, hvor du også kan se, hvad du kan gøre, hvis du allerede er blevet snydt.  

Se kontaktoplysninger