/media/9229/smuk22_bus_renebang-header.jpg
Foto: René Bang

Vores buschauffør kan SAGTENS køre bus!

De blå shuttlebusser forbinder camping og parkering med festivalpladsen. Det er nem, hurtig og gratis transport for gæster og frivillige. Og chaufførerne elsker deres arbejde.

Af: Chiara Bastian Storm
7. august 2022

Røverhistorier og bas-arm

Der er masser af smil og glimt i øjet hos chaufførerne i shuttlebusserne. Deres holdning er klar: Man er lidt af et skarn, hvis man synes, at arbejdet er træls under Smukfest.

Klaus er en erfaren herre som chauffør i en blå shuttlebus. Og Klaus’ smil strækker sig fra øre til øre, når han skal sætte ord på sine arbejdsdage:

- Jeg er vild med det! Jeg møder kun glade mennesker, som synger, klapper og er klar på at feste. Jeg får også en del røverhistorier. Der er klart flest om aftenen, når folk har fået lidt at drikke. Så er de ikke bange for at fortælle, hvad de har lavet ude på de små timer.

Stine kører bus mellem Sherwood og Kærligheden. Hun kan sagtens genkende sin kollegas beskrivelse af arbejdsdagene:

Jamen, jeg har kun haft gode oplevelser, mens jeg har kørt bussen. Folk synger, skåler og vil gerne ha’, at jeg skruer op for musikken, så de kan lave bas-arm for fuld hammer. Det er så bare lidt ærgerligt, at det desværre ikke er muligt at skrue ret højt op for musikken i bussen, siger Stine med et smil.

Shuttlebusserne kører helt frem til kl. 14 i morgen. 

Ros og anerkendelse

”Vores buschauffør kan ikke køre bus” er en børnesang, de fleste af os kender. Det er dog ikke en sang, som Klaus og Stine har hørt meget til under årets Smukfest.

- Jeg har nærmest kun fået ros fra gæsterne. De klapper mig på skulderen og siger ”tak for turen” og ”Vi ses senere”, når de stiger ud. Det er en fornøjelse. Det eneste negative jeg har hørt, er, at der har været for varmt i bussen. Den var jeg helt med på. Jeg svedte jo ligesom også, griner Stine.

Klaus stemmer i:

- Jeg hører tit, at gæsterne er positivt overraskede over, at det ikke tager så lang tid at komme fra Kærligheden til Sherwood. Men når der er tryk på om eftermiddagen og aftenen, og folk desværre også går på vejen, så tager det selvfølgelig lidt længere tid. Men turen fra Sherwood til Kærligheden tager ikke mere end 10 minutter, selv når der mange mennesker i og uden for bussen.       

 

 

Se kontaktoplysninger