/media/4358/header_watson.jpg

Walther og Watson

Smukfest og IBM Danmark indgår partnerskab for at skabe “Morgensdagens Festivaloplevelse”.

25. maj 2018

Selvom Smukfest holder til i en analog bøgeskov, har festivalen altid leget med teknologi for ad den vej at skabe en større festivaloplevelse. Gennem årene har festivalen introduceret den første festival-App i Danmark, det eneste festival- chiparmbånd, der sikrer både entre og mulighed for at fortære via optankning fra gæsternes kreditkort, en avanceret drinksrobot og meget mere.

Nu har Skovtrolden Walther fundet en ny legekammerat i IBMs Watson. I et flerårigt partnerskab vil Smukfest og IBM Danmark sammen udvikle morgendagens festivaloplevelse ved brug af nyeste teknologier som Watson (kunstig intelligens), IoT (Internet of Things) & Big Data.

Det ambitiøse samarbejde handler mest af alt om at komme op med nye, innovative bud på fremtidens festivalplads ved at kombinere alle de data der allerede eksisterer (eks. fra festivalens chiparmbånd, fra salg i barerne, fra billetsalget og salget af overnatninger) med nye data om eksempelvis vejret, musikprogrammet, festivalhistorien og trafikken rundt på festivalpladsen.

”I år kommer vi til at se Walther og Watson gå hånd i hånd gennem skoven. Ideen med at sætte liv til vores data kom oprindeligt fra vores frivillige, og den lå os ikke fjern. Smukfest har altid været en cocktail af grøn bøgeskov og teknologi. Vi har brugt teknologi til at styrke fællesskabet i bøgeskoven – både publikum imellem og mellem publikum og vores mange tusinde frivillige," siger festivalens bestyrelsesformand og talsmand, Poul Martin Bonde.

Hos IBM Danmark fortæller administrerende direktør, Henrik Bodskov, at: ”Smukfest har bunker af data, som vores Watson vil være i stand til at overskue og trække viden ud af. I år har vi valgt at prøve teknologien af på de indre linjer. I 2019 håber vi på sammen at kunne vise de første nye initiativer frem for festivalens publikum.”

Smukfests opsamlede data er selvfølgelig anonymiserede og vil blive behandlet og opbevaret efter forskrifterne i den nye persondataforordning.

Se kontaktoplysninger