/media/7826/skaermbillede-2021-03-18-kl-102404.png

10 danske stjerner på Smukfest 2022

Hvis der er én ting, vi har brug for i denne tid, så er det at varme os på de skønne ting, vi har i vente. Intet mindre end 10 fantastiske danske navne tilføjes til plakaten i dag. Bersærk, Burhan G, Clara, Malurt, Queen Machine, Saveus, Tina Dickow, Tobias Rahim, When Saints Go Machine og Suspekt kommer på Smukfest i 2022.

17. december 2021

Den første vi med stolthed kan præsentere er det danske heavy-metal band, Bersærk, der med deres seneste album ‘SOL’  viser nye sider af bandet, men hvor sangene som altid udspiller sig i Bersærks mytiske univers - tilvejebragt af bandets groovende melodiske tung-rock og alsidige sangskrivnings-talent. 

Den næste i rækken er Burhan G, der gang på gang markerer sig som en af landets ypperste popartister. I mere end ti år har han fået massiv airplay og samlet folket om nogle af landets mest storslåede og unikke liveshows, og vi glæder os til at opleve ham gøre det igen til sommer. 

Clara har på kort tid plantet sit flag midt i dansk popmusik. Og på sit 2020-albummet, ’Growing Up Sucks’, gør hun alle klogere på, hvem hun egentlig er, for sangene står som brudstykker af en ung kvindes dagbog. Med hendes nye album, der ventes færdigt i starten af 2022, vil publikum opleve Clara i ny, frisk og mere voksen udgave af sig selv.

Næste navn på plakaten er MALURT. Deres særkende er og bliver klassisk rock med et punket touch - råt og uforfalsket, præcis som dengang i de tidlige 80’ere, hvor MALURT i manges øjne var den ægte vare. Malurt glæder sig til at genoptage deres reunion-tur. Men SÅ bliver det altså også sidste gang, man får lov at se dem på Smukfest, før de igen parkerer bandbussen for good.
 
I over ti år har Queen Machine med stor succes begejstret publikum på danske såvel som udenlandske scener med storslåede og medrivende koncertoplevelser. Helt i Queens ånd leverer Queen Machine et show med masser af sjæl og ikke mindst et utal af Queens udødelige hits. 

På få år har Martin Hedegaard i front for Saveus skabt et af landets store livebands, der allerede flere gange har sat bøgeskoven i svingninger med store koncerter. Til sommer vender Saveus tilbage til bøgeskoven og denne gang med nye singler som 'Church Full of Bad Men' og 'Bloodmoney'.

I en karriere der efterhånden har varet mere end tyve år, har Tina Dickow nærmest skabt sin helt egen niche i dansk musik. En karriere, der har bragt hovedpersonen fra hjemstavnen i Aarhus over mange internationale stops og til Island, hvor hun bor i dag. En rejse, der i den grad har smittet af på det store sangkatalog. 

Med millioner af streams og uundgåelige radiohits blev 2021 året hvor Danmark for alvor forelskede sig i Tobias Rahim og hans forførende lyrik, euforiske lyd og fængslende visuelle univers. Han skaber sit helt eget rum, hvor han leger med ærlige følelser og poetisk, grænsesøgende lyrik. Sange som ’Costa Del Sol Til København’ og ’Jesus’ vidnede hurtigt om artist, man ikke bare kunne sætte i bås. 

Næstsidste artist på programmet i denne omgang er When Saints Go Machine, som med hvert af deres værker eksperimenterer med genrer og lyduniverser. I samarbejder, der har spændt fra Killer Mike (Run The Jewels) til Copenhagen Phil og med sammenligninger, der har rullet fra Antony Hegarty (Anohni) til Oneohtrix Point Never har de skabt deres egne musiklandskaber og vundet anerkendelse og lyttere langt ud over Danmarks grænser. 

Vi slutter denne omgang fredagsfornøjelser af med Suspekt, der altid kommer på festivalen med en agenda om at overraske, overgå og oversvømme publikum med deres intelligente lydbillede. Og det kan vi helt sikkert også se frem til at opleve i Bøgeskoven til sommer 😎🎉 

Der er stadig torsdags- og søndagsbilletter til Smukfest 2022, som du finder i Smukshoppen 🎉

Se kontaktoplysninger