/media/7826/skaermbillede-2021-03-18-kl-102404.png
Foto: Agata Rybacka

10 nye navne til Smuk21

Så er der mer' lækker lyd på programmet: 10 nye navne tilføjes til plakaten til Smukfest 2021. Vi er utrolig glade for at kunne præsentere Jung, HUGORM, Johnny Madsen Band, Gilli, Bersærk, Icekiid, Velvet Volume, The Powls, HandsDown og  Brian Downey's ALIVE and DANGEROUS.

Af: Signe Burchardt
17. marts 2021

I grænselandet mellem det fintmærkende og det hårdtslående finder man trioen Jung. Drengene har haft fart på, siden de i 2020 udgav deres debutalbum, Blitz, med flotte anmeldelser, og i marts 2021 vandt de fem gaffa-priser! Jung er kun lige begyndt, men dømt ud fra det niveau, de har lagt for dagen indtil nu, kan vi helt sikkert glæde os til, de tager turen forbi Skanderborg til sommer.

Næste trio på plakaten er HUGORM. Det danske rockband bestående af Simon Kvamm, Árni Bergmann og Morten Gorm har ligeledes haft fart på det seneste år. På under et år har Hugorm udgivet en EP, to singler, et album og er blevet signet hos Warner Music. I januar 2020 udgav de deres debut-EP, 'FOLK SKAL BARE HOLDE DERES KÆFT', og i oktober 2020 kom deres første album 'KOM VI FLYGTER', som blev modtaget godt af anmelderene.  

Den næste i rækken er Johnny Madsen Band, som år efter år har været i stand til at begejstre det store publikum med en helt særlig sans for at spille blues, boogie og rock´n´roll, som om det var noget, de lige stod og fandt på. Med Johnny Madsen Band synes vi allerede, det smager skønt af kolde fadøl til lyden af 'Æ Kør O Æ Motorvej'. 

Rapperen Gilli vender retur til Smukfest 2021. Han har sat sig tungt i den musikalske tronstol som den mest streamede artist i Danmark, hvor han med et bagkatalog der byder på hits som 'Vai Amor' og 'Tidligt op' har fået titlen som kongen af dansk hiphop på Spotify. Sammen med Branco vandt han til Danish Music Awards i november prisen for bedste album. Så vi kommer med garanti ikke til at stå stille, når Gilli går på scenen i august.

Den unge ambitiøse sanger, rapper og sangskriver, ICEKIID, præsenterer os for en helt ny og uprøvet genre inden for dansk musik. Han er et af de mest alsidige musiktalenter, vi har i dansk musik lige nu, og han blev hurtigt kronet som kongen af afromusik i Skandinavien, men har de senere år leget med mange andre genrer. Siden Danmark for alvor fik øjnene op for ICEKIID, da singlen 'Blondiner og Brunetter' kom på gaden i 2016, er det kun gået én vej.  

Er du til tung og solid rock, så kan du godt glæde dig til Bersærk på Smukfest 2021. De har igennem de sidste 6 år, i bedste hedningestil, brændt de danske spillesteder ned til grunden, og har med deres intense og energiske liveoptrædender, og medrivende, dansksprogede tekster, indtaget landet. Bandets intensitet er bestemt ikke blevet mindre over tid, og hver koncert leveres med en tilstedeværelse ud over det sædvanlige.

Vi bliver i rockens verden. De fleste, der lytter til rockmusik i Danmark, har efterhånden stiftet bekendtskab med Velvet Volume. Bandet er især kendt for deres energiske koncerter og deres intensefremtoning på scenen. Trioen Velvet Volume, der består af de tre danske søstre Noa, Naomi og Nataja Lachmi, forfører lytteren med deres energiske rock og dramatiske attitude. 

The Powls vender tilbage Smukfest i 2021, hvor de stopper deres 'The World is not enof tour' i Bøgeskoven. De er et storskrydende rock-comedy-orkester, som gennem de sidste 30 år har raspet og grovslebet deres show. Man vil opleve en blanding af vanvittige indfald, tvivlsom indpakning, tør humor og de største dansehits. Alt sammen fremført af fire aparte mandslinge. The Powls har det som et erklæret mål, at skabe fest og gang i den, hvor end de kommer frem - også på Smukfest. 

Et mix af country, blues-rock, tex-mex, roots og americana musik beskriver vores næstsidste band på plakaten, HandsDown, rigtig godt. Musikken er inspireret af deres helte og forbilleder som f.eks. The Band, Little Feat, The Flying Burrito Brothers, Doug Sahm, Ry Cooder, Delbert McClinton, Steve Earle. Samt nyere be-kendskaber som Band of Heathens, Chris Stapleton, Brothers Landreth m.fl. På Smukfest 2021 kan vi dermed forvente at opleve personlige fortolkninger af kendte numre med ovennævnte kunstnere.

Sidst men ikke mindst har vi Brian Downey's ALIVE AND DANGEROUS. Sammen med bassisten og sangeren Phil Lynnott var trommeslageren Brian Downey den eneste anden konstant i legendariske Thin Lizzy, der i årene mellem 1969 og 1983 blev et af klodens største og stærkeste rockbands. Med Alive & Dangerous hylder Brian Downey såvel sit gamle band som deres store livealbum af samme navn fra 1978. Downey er i det nye band i hårdtrockende selskab med guitaristerne Phil Edgar og Brian Grace. Bag mikrofon og bas – og dermed med den hårde tjans at leve op til Phil Lynnotts styrke som frontfigur – finder man Matt Wilson. 

Smukfest sikret økonomisk støtte

Tidligere på ugen kom det ud, at arrangørordningen, der efterhånden findes i flere afskygninger rundt omkring i Europa, er blevet vedtaget i Danmark. Det var en kæmpe lettelse, da ordningen sikrer, at vi med ro i maven kan fortsætte forberedelserne af en forsvarlig og fantastisk Smukfest 2021 🧡 Den giver os nemlig forvisning om, at der er et sikkerhedsnet, der griber os, hvis vi på et senere tidspunkt bliver pålagt at aflyse, og at vi i det tilfælde dermed er sikret, at kunne vende stærkt tilbage, så snart you know who har forladt os. For ikke alene er ordningen et bevis på, at politikerne støtter os - den er også et bevis på, at de tror på, at de arrangementer, der kan lade sig gøre, skal kunne lade sig gøre. 

“De danske festivaler har nu et økonomisk sikkerhedsnet, der griber os, hvis vi bliver nødt til at aflyse. Nu fortsætter vi med den ansvarlige planlægning i troen på, at alt det, der kan afholdes, skal afholdes i den danske festivalsæson 2021. For selvom vi er meget glade for den økonomiske opbakning, så slår det selvfølgelig ikke den helt koloenorme glæde, det ville give os at afholde en magisk Smukfest for netop jer", siger talsmand Søren Eskildsen. 

Samvær og fælles oplevelser har været og er stadig lyset for enden af den laaange, mørke tunnel, vi har været gennem det sidste år, og vi glæder os helt ind i hjertet til forhåbentligt at bringe noget af alt det tilbage til jer til sommer. Med fadøl, kys, musik og alt hvad det ellers indebærer! 

Se kontaktoplysninger