/media/7741/jada.png

11 varme sommernavne

De kolde, mørke morgener er tilbage. Man kan mene meget om det, men efteråret er vel en årstid i sin egen ret. Den skal også være her. Og der er mange gode ting ved efteråret og vinteren – f.eks. musikoffentliggørelser til Smukfest! Her er 11 varme sommernavne, du kan glæde dig til.

Af: Randi Rehmeier
10. november 2020

På trods af coronaens jerngreb om kulturen, har Jada alligevel formået at holde sit kunstnerliv kørende - og mere til. Hun var den helt store prisvinder ved årets udgave af P3 Guld, hvor hun løb med aftenens hovedpris, P3 Prisen og P3 Lytterhittet "Nudes" der i skrivende stund har mere end 5 millioner afspilninger på Spotify. Hun har bevist, at hun er en af de mest interessante artister vi længe har set.

Med debutsinglen ”Please Don't Lie” fik 19-årige Hugo Helmig (yes, the son of Thomas) i 2018 en forrygende start på karrieren. Det kørte fantastisk for den unge sanger, der desværre også røg ind i en ond spiral af melankoli og stofmisbrug der næsten helt fik afsporet karrieren. Med udgivelsen af singlen ’Sooner or Later’ (der har Lukas Graham med) er Hugo Helmig klar til at begynde et nyt kapitel i sit liv. Hugo er dermed også klar til at indtage scenen igen og har derfor annonceret 27 koncerter både i Danmark og Tyskland i begyndelsen 2021.

“Det vildeste der er sket i dansk rap i 10 år". Ordene kommer fra Suspekts Orgi-E, der som så mange andre i og udenfor det danske hip hop-miljø er faldet for den 22 årige Tessa, der fik sit gennembrud i 2019. Med tracks som ”Snakker for meget”, ”Okay”, ”Fuck dem freestyle” og ”Ben”, er Tessa i den grad ankommet markant og (ben)hård. Historien om Tessa er blevet historien om en ny stor kvindelig artist i dansk rap - og vi ser frem til at høre hende kaste sin rå rim over bøgeskoven.

Kun to år efter det såvel kunstnerisk som kommercielt succesfulde ’Elskede at Drømme, Drømmer om at Elske’-album, er Peter Sommer med drømmebandet Tiggerne tilbage i fuld vigør med albummet ’Stærk Strøm Hen Over Ujævn Bund’, der er "så godt, at det kilder i maven", som Jyllands Posten beskrev det. Peter Sommer vender tilbage til næsten-hjemmebanen på Smukfest - heldigvis i vanligt godt selskab med sit medlevende orkester Tiggerne – og vi glæder os til mere af det chefen selv beskriver som ”den malmfulde tonstunge og udflippede rødvinsrockende lyd, som vi laver sammen…”

De får følgeskab af Queen Machine, altid festmagneter i skoven, samt den tilbagevendte trio SP-JUST-FROST. På plakaten findes flere vidnesbyrd på, at den danske musik i dén grad er i live og udvikling: Anton Walter, Joyce, Baseløs samt sidste års vindere af KarriereKanonen, Føl som og Såforsatan.

Find hele det foreløbige line-up her!

Se kontaktoplysninger