/media/7755/kesi_onsdag_mikkel-madsen-12.jpg
Foto: Mikkel Madsen

3 internationale topnavne

I 41 år har musikplakaten for Smukfest været aldeles alsidig, og det holder vi fast i! Tre meget forskellige internationale topnavne til jer i dag:

Af: Randi Rehmeier
30. november 2020

Den fortsat højaktive jazzlegende Herbie Hancock, de tyske elektropioneerer Kraftwerk – endda i 3D – samt amerikanske Limp Bizkit med metal/hiphop-fusion fra øverste hylde. Yeah!

Vi er særdeles stolte over at kunne præsentere den mangesidede, nysgerrige og stilskabende jazzmand og pianist, komponist og producer Herbie Hancock. I 60erne var han del af Miles Davis stilskabende band kaldet ”The Second Great Quintet”– og Hancock kan høres på en lang række af Davis' udgivelser. I 70erne var han i front for sammensmeltningen af jazz, funk og rock. Med udgivelser som verdenshittet ”Rockit” (hentet fra albummet ”Future Shock”, 1983), inddrog Hancock også den elektroniske dansemusik i sit repertoire, på vanlig banebrydende vis. Herbie Hancock har igennem karrieren modtaget ikke mindre end 14 Grammy Awards og er stadig enormt aktivt og konstant på turne jorden rundt.

Efter at have turneret verden rundt med deres succesfulde 3-D koncerter er elektropioneerne Kraftwerk nu klar til at rykke ind i Bøgeskoven i Skanderborg. Med disse 3-D koncerter samler Kraftwerk både musik og performancekunst til et sandt "Gesamtkunstwerk“. Multimedieprojektet Kraftwerk blev startet i 1970 af Ralf Hütter og Florian Schneider i Düsseldorf. Med deres fremtidsvisioner skabte Kraftwerk soundtracket til den digitale tidsalder i det 21. århundrede. Kraftwerks kompositioner, med udstrakt brug af innovative teknikker, syntetiske stemmer og edb-rytmer, har haft stor international indflydelse på tværs af en lang række musikgenrer: fra Electro til Hip Hop, fra Techno til SynthPop!

Med den selvudnævnte ’freak’ Fred Durst i spidsen, har metal/hiphop fusionsbandet Limp Bizkit siden 1994 huseret på scenerne verden over. Limp Bizkits første kommercielle gennembrud skete i 1997 med debutalbummet ’Three Dollar Bill Y’all $’, der solgte over 1,5 millioner eksemplarer og var med til at skabe en helt ny generation af rockfans gennem MTV. Flere fulgte, og i dag skriver bandet stadig på ottende år deres kommende plade, ’Stampede of the Disco Elephants’. Der siges ikke noget om, hvornår pladen lander. Men mens fans af bandet verden over stadig venter spændt, kan man jo roligt tage et dyk ned i deres bagkatalog, der med de fem mest afspillede sange i sig selv har over 1 milliard (ja 1.000.0000.000) streams på Spotify alene. Mon ikke de kan få bøgeskoven til at rocke med, når klassikere som ’Behind Blue Eyes’, ’Break Stuff’ eller den legendariske ’Rollin’ bliver blæst op på max på PA-anlægget til sommer..?

Du finder hele det foreløbige line-up her. Og så skal vi lige minde om, at ønskebrønden fortsat er åben – det er jo din direkte walkie-talkie til Smukfests bookere! Så kom med dine ønsker (bekræft gerne de samme igen, hvis du allerede har været i gang, så har du et nyt lod i konkurrencen om partoutbilletter). 

Se kontaktoplysninger