/media/2099/header_boege2.jpg

Ni nye navne på plakaten

Der er gode og dygtige mænd på menuen til Smukfest 2019, og I kan godt begynde at glæde jer! Det drejer sig helt præcist om ni nye kunstnere, der nok skal sørge for både fest og farver i bøgeskoven!

10. april 2019

Calvin Harris
En af den moderne dansemusiks absolutte frontfigurer – og det er med stor glæde, vi nu kan præsentere ham som del af Smukfest 2019. DJ, sangskriver, producer, og Grammy-vinder Calvin Harris, har slået verdensrekorder og har indtaget hitlisterne verden over med sine mange træffere. Calvin Harris er en af ​​de mest succesfulde kunstnere gennem tiderne og har igennem sin fantastiske karriere arbejdet med verdensstjerner som Frank Ocean, Pharrell Williams, Rihanna, Katy Perry, og Ellie Goulding for bare at nævne nogle få. Hans arbejde har høstet en lang række musikpriser og nomineringer - herunder 16 nomineringer til Brit Awards, hvor han i år vandt ”Producer of the Year” og ”British Single” (for ”One Kiss”).

Liam Gallagher
Han behøver vel nærmest ikke den store præsentation. Som frontfigur i Oasis var han ikke bare med til at give rockmusikken nyt liv i 90erne – han blev også et af dens helt sjældne ikoner, en status han efterhånden har bibeholdt i snart 25 år. Han er præcis hvad den engelske avis The Guardian har kaldt ham: ”the last great rock´n´roll star”. Liam Gallagher udgav i 2017 ”As You Were” – det første album i eget navn, der sikrede ham endnu en førsteplads på den engelske hitliste, som fint supplement til de otte han i forvejen havde haft med Oasis. Og som Politiken skrev i den anledning: ”…der er stadig ingen, der kan synge ”Don’t give a fuck, alright!” med samme attitude som Liam Gallagher”.

Stormzy
Et af de stærkeste navne på den engelske rap og grime-scene netop nu. At han var det første navn, der blev offentliggjort til årets Glastonbury festival, var endnu et tegn på, at den 25 årige englænder er i fuld fart på vej mod stjernerne. Stormzy udsendte i 2017 debutalbummet ”Gang Signs & Prayer”, der gik direkte ind som #1 på listen over de mest solgte albums i England – som det første Grime-album nogensinde!

De tre superstjerner får fornemt følgeskab af den skotske singer/songwriter Lewis Capaldi (der har indtaget hit- og playlister overalt med sin ”Someone You Love”), selveste Anders "Anden" Matthesen (der har lovet at ”bringe ud” med et oneman-show på Bøgescenerne søndag), Top DJen og produceren HEDEGAARD, norske Death By Unga Bunga (der tog publikum med storm på SXSW i Austin i marts), hitmesteren Burhan G og endelig Go Go Berlin, der har nyt album på vej.

Det betyder, at vi nu kun mangler et enkelt hovednavn til årets festival – og hvem det bliver, ser vi frem til at fortælle jer på fredag. De sidste navne på programmet i øvrigt følger løbende den næste måneds tid. Lige til vi midt i maj er klar med den endelige plakat, med hvem der spiller hvor og hvornår 🎶

Se kontaktoplysninger