/media/4679/dsc_1724-sh.jpg
Foto: Maja Bramm

Rul tungt ind i natten med Suspekt

Forud for deres koncert på Bøgescenerne fangede Smukfest Albertslund-trioen Suspekt til en Q&A.

Af: Andreas Mortensen
10. august 2018

Orgi-E, Bai-D og Rune Rask. Trioen kommer fra Albertslund og har de borgerlige navne Emil, Andreas og ja, sjovt nok, Rune. Et par timer før deres koncert på dette års Smukfest svarede Suspekt på spørgsmål, som blandt andet kom fra festivalgæsterne.

Hej drenge, tak fordi I har taget jer tid til at svare på folks spørgsmål. Først og fremmest, hvis I kun må vælge ét, hvilket af jeres numre, synes I, er indbegrebet af Suspekt?

Rune: Man kan nok godt sige, at det er 'Proletar'.

Andreas: Nogen vil nok mene, at det er 'Kinky Fætter', men det er mere indbegrebet af festen og live-delen, så 'Proletar' er et meget godt bud.

Hvis I kun måtte spille ét nummer i aften, hvilket skulle det så være?

Rune: Vi kan nå at spille 'Kinky Fætter' halvanden gang på 3,5 minut, det passer lige.

Andreas: Så skulle det nok være 'Kinky Fætter' for at se folk gå berserk. Eller også måske ’Hun blev bare så glad’, den er virkelig begyndt at virke på folk.

Har I et nummer, som I selv elsker, men som I ikke spiller, fordi publikum ikke er lige så vilde med det?

Emil: Dem har vi faktisk mange af. Folk griber tit de numre, som er ligefor, fordi det har været udgivet som single, eller der er lavet en musikvideo til dem, men vores favoritnumre ligger tit bare på pladen. For eksempel et nummer som ’Kriminel’ på vores nyeste plade er et meget stort favoritnummer for os.

Har I nogle numre, som, I selv synes, er dårlige?

Emil: Dem har vi sorteret fra. De fleste dårlige numre har kun nået at få et beat og et vers, og så er det blevet kasseret. Det er få gange, at vi er gået videre med dårlige ting, for vi vil hellere bare starte noget nyt.

Andreas: Ja, de ligger hjemme på en computer et eller andet sted.

Andreas og Emil, har I et rim, som I glæder jer mere til at smide end andre?

Andreas: Jeg kan faktisk godt lide dem alle sammen. Men der er nogle numre, hvor jeg virkelig har udfordret mig selv mere end andre.

Emil: Jeg kan godt lide Andreas’ vers i ’Hæld op’. Det, synes jeg, er det fedeste vers, han nogensinde har skrevet. Der er virkelig nogle passager, der er ren Formel 1, og det skal sidde lige i skabet.   

Andreas: Og det er et af de steder, hvor jeg glæder mig til, at jeg er færdig med verset. Men nu har vi spillet den to uger i træk, så jeg føler, jeg har den.

Rune, hvilket nummer er det fedeste at starte for dig?

Rune: Jeg kan godt lide at starte ’Helt Alene’, og især når Tina Dickow er med. Generelt synes jeg, det er fedt at starte numre, hvor jeg ved, at der kommer features, fordi så oplever man det der jubelbrøl fra starten af koncerten igen.

Emil: Ja, det er lidt ligesom at skifte Zinedine Zidane ind, det er ret fedt.

Hvilken sangtitel er jeres fedeste?

Emil: ’Du er ikk’ sej, din pik er ikk’ lang, vi skyder dig’. Den har vi ikke spillet i mange år, men den skal vi spille snart!

Hvis I kunne være en af de andre kunstnere fra dette års Smukfestplakat, hvem skulle det så være?

Emil: Kendrick Lamar.

Andreas: Tom Jones, bum. Ham vil jeg gerne være.

Rune: Jeg gad sgu også godt at være Tom Jones, kan vi ikke dele den?

Har I nogle numre, som publikum elsker, men I ikke har det så fedt med at spille?

Emil: ’The Valley’ har vi ikke spillet i lang tid, fordi vi spillede den meget, dengang vi var på diskotektour. Efter det, så lavede vi ’Knepper dig til techno’ og ’Kinky Fætter’, der minder meget om den.

Andreas: Ja, den blev vi måske lidt trætte af, men det bliver fedt, når vi spiller den igen!

Emil: Vores tour manager vil gerne købe rettighederne til den, det prøver han at overtale os til hver dag.

 Læser I nogensinde anmeldelser af jeres koncerter?

Rune: Hvis vi er startet på en ny tour, som vi har brugt længe på at gå og brygge på, så kan det være ret fedt, hvis der har været en saglig person til stede i lokalet, der ser, om han synes, det fungerer.

Emil: Vi får også folks anmeldelser nogle gange, som ikke er pressens. Og det er fedt. Og så bruger vi meget tid på at holde møder efter koncerterne, hvor vi snakker om, hvad vi hver især kunne gøre bedre.

Kan I nogensinde genkende folk blandt publikum, der har været til andre af jeres koncerter?

Emil: Vi kan kende dem på deres patter.

Andreas: Jeg synes, der er mange gengangere, også både venner og familie der står dernede, så man kan godt genkende folk.

Emil: Så har vi en gut, der hedder Bimle, der kommer ude fra Albertslund, der kommer med en meget, meget stor lysende cowboyhat, og han er altid brandstiv.

Andreas: Han er to meter høj og maser sig altid op foran. Han har allerede også skrevet til mig, at han er der i aften.

Hvad er den dummeste ting, som nogen har kastet på scenen under jeres koncerter?

Emil: Engang i Thy var der en gut, der først kastede sit pas på scenen, og så smed han også sit Dankort derop bagefter. Og så fik jeg forbud mod at opildne folk til at kaste deres undertøj på scenen i et års tid af Andreas engang.

Andreas: Ja, det var på Samsø, og jeg stod ude på sådan en catwalk, og pludselig kan jeg bare mærke noget, der rammer mig i hovedet, og så er det et par helt gennemblødte mandeunderbukser. Der sagde jeg ’nu er det kræftedermer slut’.

Er der en af jer, der har en eller andet mega mærkelig guilty pleasue?

Emil: Ja, det har jeg! Jeg har fundet sådan en serie på Viaplay med Hansi Hinterseer. Hvis jeg ligger derhjemme, og har det rigtig dårligt, så sætter jeg den på, på repeat!

Se kontaktoplysninger