/media/7812/musik-off.jpg

Seks nye navne på plakaten

Vores alle sammens dejlige danske artister savner at komme ud og spille for os, og vi savner i den grad også dem! Det er derfor med kæmpe glæde og stolthed, at vi i dag offentliggør en række fuldstændig forrygende kunstnere til Smukfest 2021.

Af: Signe Burchardt
4. marts 2021

Drew Sycamore, Folkeklubben, Fyr & Flamme, Suspekt, Lis Sørensen og PATINA, der repræsenterer en bred musikalsk genre-palette, indtager scenerne i bøgeskoven til august. 

Drew Sycamore brød igennem på den danske musikscene i 2020 og scorede to No. 1 hits med ’Take It Back’ og ’I Wanna be Dancing’. Hun blev også nomineret i to kategorier til Danish Music Awards som ’Bedste Nye Navn’ og ’Bedste Nye Live Navn’. Så selvom samfundet lukkede ned, har hun allerede taget Danmark med storm og står til maj klar med mere ny musik til os. I kan godt glæde jer til en Drew Sycamore i topform, når hun har Smukfest-debut i 2021. 

Næste navn på plakaten er den danske rockgruppe, Folkeklubben, som over de sidste 9 år har markeret sig som et af landets bedste og mest flittige liveorkestre. Når trioen kommer på Smukfest til sommer er det med deres nye femte album ’Børn Af Den Tabte Tid’ i ryggen og et bagkatalog, der tæller hits som ’Fedterøv’, ’Flammende hjerter’, ’Danmarksfilm’, ’Torben Ulrich’, ’Men Ikke Endnu En Vinter’, ’Sort Tulipan’ samt med 12 nye sange på det kommende udspil. Der er lagt op til et poetisk rockbrag! 

Den næste i rækken er vinderne af årets Melodi Grand Prix, og til sommer er vi altså de heldige, der får fornøjelse af dem i skoven i Skanderborg: Fyr & Flamme er duoen, der får dig til at savne og elske højt hår, glimmer i øjenkrogen, uskyldig kærlighed og mænd i spraglede skjorter. Den enorme opmærksom på deres talent opstod, da de udsendte deres debutsingle "Menneskeforbruger," som i den grad er med til at genoplive den danske pop fra firserne. Både Jesper Groth og Laurits Emanuel er da også vokset op til lyden af 80'ernes største pophits, som de lader sig inspirere af. 

Trioen med de selvudnævnte proletarer fra Albertslund har i løbet af de seneste år manifesteret sig selv som ét af de absolut stærkeste acts. Suspekt vender (endnu) vildere tilbage i Bøgeskoven til sommer. Når de går på scenen, er det altid med en agenda om at overraske, overgå og oversvømme publikum med deres intelligente lydbillede og liderlige tilstedeværelse. Og Smukfest, der efterhånden er blevet lidt af en hjemmebane for drengene, bliver på ingen måde en undtagelse!Enhver, der har set Lis Sørensen live de seneste år, har oplevet, hvordan hun efterhånden har skabt sin helt egen niche på den danske scene. Det er ikke tilfældigt, at netop Lis Sørensen har fået tilnavnet ”Hjertets sangerinde”. Den store stemme når det yderste af spillestedet og gør indtryk på enhver, der lytter. Her er i sandhed en sangerinde, som skiller sig ud, og hvis erfaring og passion skinner igennem på hver en scene. Med sin varme og stærke vokal i centrum, favner Lis Sørensen et bredt publikum, og en aften i hendes selskab er både en rejse ned ad memory lane, og en energisk oplevelse af øjeblikke.Sidst men bestemt ikke mindst har vi KarriereKanonens 2019 vindere, PATINA. Helt forståeligt valgte P3 den smittende ”Flammer rammer”, som Ugens Uundgåelige i januar 2019. Siden da er der sket en masse for den unge trio: I 2020 blev de nomineret til P3 Guld Talentpris, de udgav singlen "Sådan må det være (Uhhh)", ligesom de samme efterår havde planlagt deres første Danmarksturné med den fastlagte ambition:  ”Vi vil gerne være et band, som giver folk modet til at slippe sig selv fri", der desværre blev udskudt på grund af you know who. Det skulle dog ikke stoppe drengene, der i februar 2021 udgav deres debutalbum "Drømmefanger". Når det storcharmerende musikkollektiv fra Svendborg gør deres entre i skoven, kan vi garantere, det både bliver funky, dansabelt og til at synge med på. 

Der skal være festival og musik i 2021

Der er mange grunde til, at vi bliver ved med at tro og arbejder på Smukfest 2021: Den positive vaccineplan, indførslen af coronapasset, det øgede politiske fokus på mulige løsninger og vores placering i festivalsommeren spiller specielt store roller i netop dette puslespil, og vi arbejder benhårdt på at få det hele til at gå op i sidste ende! En vigtig pointe her er, at det at afholde Smukfest hænger unægteligt sammen med offentliggørelsen af ny musik. Festivalens talsmand, Søren Eskildsen, forklarer det sådan her:

"Vi skal skabe en festival med alt det, vores gæster forventer, og det indebærer mere end 200 koncerter, talks og gøglerindslag. Det arbejde tager mange måneder at forberede, og derfor er det en helt naturlig del af den proces, at vi offentliggør navne løbende".
 


Vi forstår godt, hvis I har mange spørgsmål om you know who til festivalen i denne tid. Derfor har vi gjort vores bedste for at besvare nogle af de mest presserende - du finder dem her. 

Se kontaktoplysninger