/media/4609/karrierkanonen-vindere.png
Foto: Jakob Worre

Vinderne af KarriereKanonen er fundet

Onsdag eftermiddag kulminerede KarriereKanonen efter et flere måneder langt forløb, da tre vindere blev offentliggjort bag Stjernescenen.

Af: Andreas Mortensen
8. august 2018

 

Ravi Kumar, Tobias Albert og Fravær. Det er navnene på de to duoer og den solist, som onsdag kunne kalde sig selv vindere af P3s talentkonkurrence KarriereKanonen.

Vildest gik det for sig, da gymnasieduoen fra København, Fravær, blev udråbt som vindere. Grædende kastede de sig i armene om hinanden, og befandt sig i et stadie af eufori, som ikke er set lignende, siden Danmark vandt EM i fodbold i 1992. Og her var drengene end ikke født.

Duoen består af Nikolaj Pellegrini og Gustav Møller, og da de første champagneslurke havde taget toppen af begejstringen, var det stadig svært at forstå for drengene, at de har vundet KarriereKanonen.

”Det er absurd. Da vi startede det her, havde vi aldrig spillet en koncert, og vi havde kun et nummer. Da vi spillede på Live Camp i går, var det vores fjerde koncert nogensinde,” siger Nikolaj.

”En blanding af Ed Sheeran og Justin Bieber”

Det var ordene, som dommer i KarriereKanonen Pelle Peter Jensen sagde om den eneste solist blandt de tre vindere, Tobias Albert.

Den unge singer-songwriter var tydeligt overrasket over prisen, og man skal lede længe, for at finde en ung fyr med benene plantet mere solidt i jorden.

”Jeg er så taknemmelig for det, der er sket. Det er et ordentligt klap på skulderen, og det synes jeg egentlig er det vigtigste. På det personlige plan føler jeg virkelig, at det giver mig noget herinde,” siger en tydeligt stolt Tobias Albert, mens han klapper sig selv på brystet.

Protest og fest med Ravi Kumar

Dagens første vinder blev duoen Ravi Kumar, der består af den unge kvindelige rapper Sharon Kumaraswamy og produceren Aske Knudsen.

Ligesom de andre vindere, havde de også svært ved at forstå, at det lige præcis er dem, der har vundet KarriereKanonen. For dem er det en pris, der har en enorm betydning, og det er der en speciel grund til.

”Det fedeste ved KarriereKanonen er, at det er unbiased. Der er ikke nogen, der har økonomiske interesser i det her, men man kan få noget solid vejledning til lige præcis, hvad vores band vil. Det er bare virkelig sjældent i den her banche, at der er nogen, der vil hjælpe en, uden at have andre interesser,” forklarer Aske Knudsen.

Historiens stærkeste felt

Jurymedlemmet og radiovært Pelle Peter Jensen har gennem hele forløbet være begejstret for årets felt af deltagere, og han har på intet tidspunkt lagt skjul på denne begejstring.

” Vi har haft historiens stærkeste KarriereKanonen-felt, og de her tre
navne er blandt de mest potente inden for hver deres genre,” siger Pelle Peter.

Om de tre vindende kunstnere, sagde han følgende:

”I duoen Ravi Kumar har dansk rap fået den kvindelige stemme, vi har savnet. Vi elsker den eksplosive energi, budskaberne og den dansante internationale lyd. Tobias Albert er en vaskeægte popkomet, som evner at indtage en scene uden så meget andet end sine sange, sin guitar og sit smil.
Fravær en elektropopduo bestående af to gymnasiedrenge. De er en cocktail af to bankende musikhjerter, overvældende kærlighed og uomtvisteligt talent.”

Se kontaktoplysninger