/media/9209/kasper_hornbaek_torsdag_stemning-17_2400_1080.jpg
Foto: Kasper Hornbæk Nielsen

Bøgescenerne har aldrig været bedre

Smukfest har fået to nye Bøgescener. De er større, bredere og er trukket længere tilbage i skoven, så pladsen foran scenen er større. De nye scener øger sikkerheden for både publikum og de frivillige.

Af: Chiara Bastian Storm
6. august 2022

Bøgescenerne er omkranset af grønne blade. De er placeret midt i skoven og er stedet, hvor de største koncerter bliver spillet. De nye scener er blevet taget i brug for første gang i år.

Nu er en af de to tidligere Bøgescener blevet omdøbt til The Hood i Sherwood. Størrelsen på The Hood og de nye Bøgescener er ikke til at tage fejl af. Den nye Bøgescene er henholdsvis både 7 og 8 meter højere og bredere og har en væsentligt større bagscene, der er overdækket, til artisternes gear.

Niels Buus, der er formand for Bøgescenernes Stagecrew, siger, at man har valgt at udbygge scenerne, så der er plads til op mod 10.000 flere mennesker på pladsen.

”Problemet med den tidligere Bøgescene var, at den var bygget på en måde, der gjorde, at publikum havde hele deres fokus på et meget lille punkt på scenen,” siger han.

Det lille punkt på scenen gør, at folk maser sig sammen, fordi de ellers ikke kan se kunstneren. Niels Buus refererer til det punkt på scenen som ’den blå flamme’.

”Det er ligesom den bunsenbrænder, man havde i fysiklokalet. Den blå flamme er den inderste, og det er den, der er mest varm,” siger han og fortsætter: ”Hvis den blå flamme bliver for stærk, slår det folk ihjel.”

Med de nye Bøgesceners tilbagetrækning og størrelse, har man sørget for, at publikum kan se, hvad der foregår på scenerne på et langt større areal. Det øger sikkerheden for publikum.

Derudover har man også nedlagt nye rør mellem scenerne og lydmanden, der gør, at lydmanden bedre kan høre lyden fra scenerne. Det betyder, at han kan øge kvaliteten af lyden. Det er også med til at sikre, at publikum ikke stimer sammen på for lidt plads.  

 

Smuk stemning

Udover at scenerne øger publikums sikkerhed, øger det også sikkerheden for de medhjælpere, der arbejder med scenerne.

De havde førhen mange løft og store besværligheder med at fragte gear til scenerne. Det er der lavet om på nu.

”15-20 procent af medhjælpernes arbejdsbyrde er forsvundet med de nye scener. Det gør, at der er kommet meget mere overskud. Det har gjort stemningen mere smuk ’bagved’,” siger Niels Buus og fortsætter: ”Jeg synes faktisk, aldrig det har været bedre end nu.”

Se kontaktoplysninger