/media/9182/poelse-header.jpg
Foto: Klaus Dreyer

Find nye venner, beskeder og pølser i Skoven

Blandt Bøgeskovens blæsende blade finder du igen i år usædvanlige påfund og skrupskøre idéer, bragt til live af passionerede initiativtagere.

Af: Brian Mogensen
5. august 2022

Du kan let fare vild på skovens kringlede stier – og der er mange fristelser på din vej. Derfor har du her en guide til nogle af de finurligheder, som bare må opleves! Og kan du ikke få nok af underholdning, kan du finde endnu flere finurlige tiltag i din Smukfest App.  

Mangler du et smil og en pølse?
Rune Fjord, manden bag Pølsefabrikken, siger at man skal tage forbi dem, hvis man vil have et ordentligt smil på. Kunstprojektet slår et slag for sanseligheden og argumenterer for, at pølsen er noget, vi alle har en holdning til. ”Næsten alle spiser jo pølser”, siger Rune stålfast. Her er du som deltager med til at gøre pølsen til et politisk og kunstnerisk projekt, hvor du sammen med andre deltagere helt sikkert kommer til at have diskussioner, du aldrig har haft før. Og ”man skal bare komme forbi”, siger Rune Fjord, som allerede har haft besøg af festivalgæster i alle aldre. Noget for dig? Så kan du kan heldigvis lige nå at være med fra 12-18 i morgen!

Giv smilet videre ved Happy Wall
Dette næsten 4,5 meter lange pixelerede kunstværk af kunster Thomas Dambo rummer en masse smukke historier og budskaber fra det offentlige rum. Væggen kommer hele vejen fra Kgs. Nytorv i København og består af 2000 små låger, der alle gemmer på beskeder fra mennesker med noget på hjerte, og som i sin helhed danner sætninger, der rammer både tårekanal og smilebånd. Er der noget, du mangler at sige til din ven eller kæreste? Så tag dem i hånden og smut forbi Happy Wall. Eller kom forbi og giv en sød besked videre til en fremmed.

Mød nye mennesker med åbent sind og åben favn
Smuk fest rummer alle, men du finder en helt unik mangfoldighedsfølelse på ”Menneskeligheden”. Bag det hjemmelavede skilt i et område af campingområdet Skovlunden finder du 40 mennesker, der alle vælger fællesskabet til. Mangfoldighedsfølelsen er fælles for campisterne i alle aldre, som spænder mellem 4,5 måned og 59 år. Følelsen kan mærkes fra det øjeblik, du træder ind i campen. En campist fortæller, hvordan han siden ”Menneskelighedens” start i 2018 har udvidet sit netværk med 15-20 venner, som også mødes på årets andre dage. Vil du have muligheden for at være på festival med nogen, der ikke ligner dig. Så kan du ansøge til næste år her: https://www.smukfest.dk/overnatning/menneskeligheden  

 

Det sidste frække tip…
I en helt anden boldgade får du som guidens sidste punkt et lille nys om et af de mere syndige påfund i skovens afkroge. Smukfest har i samarbejde med Sinful lavet nogle bænke, som uden tvivl vil få dig til at fnise. Find dem på kortet og nyd det.

Se kontaktoplysninger