/media/6228/header_kunst.jpg

Kunstoplevelser under åben himmel

Du kan ikke bare glæde dig til en skov af fest, men også en skov af installationskunst. Her er et par eksempler på sansemættende værker, du finder på Smukfest i år – der er flere, så gå på opdagelse!

Af: Randi Rehmeier
25. juli 2019

Extinction Fields

Extinction Fields er en lydkunstinstallation af Brian Solomon og Erratic Animist fra USA, som har designet projektet specifikt til Smukfest 2019. Extinction Fields bruger lyd fra en masse forskellige arter til at skabe et omsluttende rum for publikum i et feedback-loop med naturen. Projektet er skabt af 25 højtalere, der får strøm gennem solceller. Helt selvkørende fremtryller Extinction Fields digitale spøgelser som et lydspejl for vores planet, der gennem teknologi formidler fortællinger om udryddelse.
Tid og sted: Ønskeøen, 7. – 10. august fra pladsåbning til 21:00.

I lyset af os

I LYSET AF OS har til formål at udfordre din virkelighedsopfattelse og rumforståelse ved brugen af farvet lys. Med denne fotoboks fra Eddie Visuals får du mulighed for at udforske dit ansigts landskab  sammen med dine venner og se det i et lys, du måske aldrig har set det i før. Følg med i, hvordan dit ansigt forandres alt efter, hvilken farve lyset har, og hvordan det falder. Bliv udfordret på din perception af dig selv, og den du er sammen med. Oplevelsen er en kommentar på vores samtid, og på det lys vi ser os selv, vores medmennesker og omverden i.
Tid og sted: Ønskeøen, 7. – 10. august fra pladsåbning til 21:00. 

Slightly

Kunsterkollektivet Båll & Brand bidrager med lysværket Slightly til Smukfest 2019. Slightly kan opleves fra Søbadet udover Skanderborg Sø og inviterer publikum til et øjebliks ro - et poetisk pusterum i samspil med den smukke, vilde natur. Lysværket er på samme tid et moderne fyr og et pejlemærke til den hemmelige Ønskeø, der ligger et sted midt ude i den over 10.000 år gamle sø. Titlen Slightly refererer til en af De glemte Drenge, der lever som vilde børn på Ønskeøen i bogen Peter & Wendy.
Tid og sted: Søbadet, Ønskeøen (kan ses over vandet fra mange lokationer), 7. - 10. august fra 21:00 til 01:00.

Lantern Company

Disse engelske kunstnere står bag en lang række spektakulære installationer i forbindelse med OL, by fejringer rundt i hele verden og senest i Danmark med de store lysende vikingeskibe, der blev båret gennem de aarhusianske gader ved Den Europæiske Kulturhovedsstads åbning i 2017. På denne workshop kan du som publikum få en indsigt i den kreative proces, der ligger bagved disse værker og på bare en time har du lavet en stor rislampe, der selvsamme aften vil lyse op mellem bøgeskovens trækroner.

Tid og sted: Ved Udsigten, 7. – 10. august fra tidlig eftermiddag til 18:45.

Se kontaktoplysninger