/media/9224/tpp28300-theis_poulsen-header.jpg
Foto: Theis Poulsen

Spændte søndagsgæster strømmer til Smukfest

Rygtet om en hyggelig stemning lokker folk på Smukfest – om det så blot er for en enkelt søndag.

Af: Sigrid Friis Neergaard
7. august 2022

Mens flere trætte festivalgæster er mættet af ølbong og god musik og vandrer mod udgangen med tasker, telte og stole i favnen, hober en kø ved Sherwood-indgangen sig op og strækker langt ud på vejen. Søndag er nemlig også en dag, hvor flere især familier og ældre strømmer til på endagsarmbånd.

Ved den nye The Hood scene vrimler det derfor ind med spændte dagsgæster iført et grønt og blåt armbånd i dagens anledning.

Tove har et armbånd på til hele ugen, men i dag har hun sine børn med. Jacob på 19, Carl på 10 og Ingeborg på 8. De er kørt fra Odder for at være med i dag.

”Jeg elsker at danse, og jeg synger hele tiden,” siger den glade, lille Ingeborg om sine forventninger i dag, selvom hun ikke helt har styr på, hvem der spiller. Hun får julelys i øjnene, da hendes mor fortæller om Luftens Helte, der spiller Disney-musik.

Tove fortæller, at børnene har været med før, men de har nok været for små til at huske det. ”Har vi det?” spørger Ingeborg lidt overrasket. I år er de med, fordi de også skal opleve den helt særlige og gode stemning, der er på Smukfest.

Næste år overvejer Tove at købe billet til hele ugen til børnene, så de kan være med alle dage – og så selvfølgelig køre hjem om aftenen. Jacob på 19 har planer om at tage hele ugen med sine venner.

På Smukfest siden ’90

I den anden ende af aldersskalaen ankommer vennerne Jørgen, Ole, Søren og HP. De er tørre i munden, men har lige tid til at stoppe, inden menuen står på fadøl.

Ole fra Skanderborg er kommet på Smukfest siden 1990, mens Søren har været her ”nogle gange”, og Jørgen og HP er her for allerførste gang.

Ole var egentlig helst kommet i onsdags for at se Dopha og Kashmir, men i dag var den eneste dag, alle vennerne kunne være med, og de ville gerne af sted, så nu er de klar på en hyggelig dag.

”Jeg vender tilbage for musikken, og det hyggelige samvær,” siger Ole, som også har folk boende på en kostskole i løbet af festivalen. I år har han blandt andet haft bandet Patina boende.

Tidligere Skraldere har børn med

Rikke og Kasper fra Djursland har også travlt, men det er ikke øl, der kalder. De har deres to børn med i dag – Frida på 13 og Anders på 16 – og de skal se Aarhus Symfoniorkester på Bøgescenerne. Anders glæder sig dog mest til se Queen Machine, mens Frida bare glæder sig bare til at opleve stemningen på Smukfest.

”Jeg har hørt rigtigt godt om den,” siger hun.

Rikke og Kasper er gamle ”Skraldere”, men det er nogle år siden, de sidst var her. Nu var det på tide at komme igen og have børnene med, som er her for første gang.

”Men nu skal vi altså skynde os videre,” siger Rikke, og familien vender hastigt kursen mod Bøgescenerne.

En festival-teaser

Sidste år var Ida Emilies veninde af sted på en endagsbillet, og i år ville hun gerne samle en større flok, så derfor har Ida Emilie og Mathias også netop sat fod på bøgeflisen i Sherwood.

”Vi er lige kommet hjem fra ferie, så vi tænkte, at en enkelt dag var meget rar,” siger Ida Emilie om, hvorfor de har valgt at komme én dag.

”Vi har aldrig været her før, men jeg har hørt godt om festivalen. At den er familievenlig og hyggelig,” siger Ida Emilie.

Det har Mathias også hørt, men han er alligevel ikke helt klar på at tage hele ugen med.

”Det skræmmer mig lidt væk, at der bliver udsolgt, inden kunsterne overhovedet er annonceret. Men det kan jo være, at i dag giver mig blod på tanden til en hel uge,” siger han.

Se kontaktoplysninger