/media/6229/header_oenskeoeen.jpg

Spejderhimlen er kun en sejltur væk

En af årets store finurligheder på Smukfest er muligheden for at besøge en vaskeægte ønskeø! Rejs i både tid og sted – afrejse fra Søbadet med en lille færge!

Af: Randi Rehmeier
28. juli 2019

For festivalens gæster er der altid utroligt meget at gå på opdagelse i, og jubilæumsåret er naturligvis ingen undtagelse. En nyskabelse er f.eks. det mystiske eventyr, der venter for enden af en lille sejltur.

”Fartøjet Turisten fragtes fra Silkeborg til Skanderborg Sø, og så sejler den i rutefart mellem Søbadet og Temnæs. Du skal have festivalarmbånd på, men så koster det selvfølgelig ikke noget!” fortæller Jonas Pindhund, finurlighedskonsulent på Smukfest.

Han beskriver en destination – den øde pynt med spejderhytten og højt græs – som helt perfekt satellit for den velkendte festivalplads i skoven. En get away, hvor alt er muligt!

”Her er en række kunstneriske oplevelser, som peger frem i tiden. Vi har performancekunstnere fra Holland og USA, og også teaterfolk fra København og Aarhus. Man kan prøve særlig ni-huls-minigolf, og Himmel & Hav laver mad over bål dagen lang. Store stykker kød! Måske kan man også få fodbad, og så er her selvfølgelig en lille bar,” siger Jonas Pindhund.

Det mest specielle, og den navngivende aktivitet til ”Ønskeøen”, må være netop muligheden for dronelevering. Gæsterne på Temnæs kan efter nogen tid komme til at savne fornødenheder, det sker jo på isolerede steder, og da kan man blot ytre sit ønske om lakridspiber eller andet højt og kort efter se det leveret med drone fra modsatte bred. Dét er da magisk!

”Men dét, jeg er allermest glad for er nok, at vi driver det hele i samarbejde med spejderne,” siger Jonas Pindhund.

”De har en flot hytte derovre, og deres udlejning har altid været generet af Smukfest, fordi ulveunger ikke synes om høj musik og fest, ligesom vi gør. Men vi mødtes og aftalte i stedet, at vi lejer hytten af dem, og de hjælper os med at gøre Temnæs til et fedt sted at besøge og på den måde vise frem, hvad spejderbevægelsen kan. De er værter for vores publikum, som sejler over og hygger sig. 25 spejdere er nu blevet medhjælpere, for festivalen handler jo også om relationer, fællesskab og kompetencer. Vi bidrager til klubkassen, og byggematerialerne fra vores aktiviteter genanvender spejderne bagefter. What’s not to like!”

Se kontaktoplysninger