/media/6642/camping.jpg
Foto: René Bang

Flere og flere donerer campinggrej til de hjemløse

Med festivallivet kommer et hav af tilbehør. Hvis du ikke magter at pakke hele molevitten ned og slæbe den hjem igen, kan du donere alt sammen til et godt formål. Og vinde partoutbiletter til 2020.

Af: Ellen Kirstine Jensen
11. august 2019

Under den lille vindblæste pavillon på Sølund sidder Michael Espensen i sin gråspættede campingstol. Til hverdag er han daglig leder på Morgencaféen for Hjemløse i København. I dag sidder han tålmodigt og tager imod donationer til udsatte. Det har han gjort siden i onsdags. For ham er det en selvfølgelighed, at tingene bliver samlet ind til dem, der har brug for det, i stedet for det bare ligger og flyder på pladsen.

Ifølge Michael Espensen har Smukfests deltagere været enormt gode til at støtte op om projektet.

”Vi får virkelig meget ind. Telte, soveposer, liggeunderlag, ja sågar øl og vand. Vi har to store containere, som vi bliver ved med at fylde i, og vi kører frem og tilbage hele tiden”.

I år har Smukfest udloddet to partoutbilletter og et TentHouse, men Michael Espensen har ikke indtrykket af, at det er det, der driver folk til at donere deres ting.

”Vi spørger alle, hvad grunden er til, at de donerer, og det er vildt at opleve, at det måske er 8 ud af 10, der bare gerne vil hjælpe andre. Så er de egentlig ligeglade med, at de kan vinde billetter til næste år. Det kom virkelig bag på mig. De er bare så glade for, at vi er her og glade for, at det går til noget godt”.

Når folk dropper deres ting af, er de velkomne til at få en sladder og et par gode råd med på farten. ”Der kommer rigtig mange mennesker forbi og snakker om hjemløshed, og hvad der kan ligge til grund for det. En dag snakkede jeg med nogle unge drenge, der nok havde drukket 20 kasser øl. Så kunne jeg fortælle dem lidt om skadevirkningerne, fordi jeg har set det fra den anden side. Det gjorde stort indtryk på dem”, siger Michael Espensen.

Er du på vej hjem fra festivalen? Så kan du læsse dit campinggrej af hos Michael Espensen eller hos en af de andre indleveringssteder på pladsen og deltage i konkurrencen om to partoutbilletter og et TentHouse.

Se kontaktoplysninger