/media/2677/randi-burhan-g-_dsc1948.jpg

Guldmærke for tilgængelighed

En ny mærkningsordning skal certificere festivaler og spillesteders tilgængelighed for handicappede. Den understreger det, vi i mange år har set og arbejdet for: Smukfest er for alle.

17. juni 2017

11 danske festivaler og spillesteder har fået den nye certificering fra Volue og Dansk Live. Den skal gøre det lettere at finde fed live musik, hvor der er tænkt på tilgængeligheden for alle.

”Vi er meget glade for, at den indsats vi har lavet igennem snart mange år, viser sig at være så god, at den ligefrem er til guld. At vi oven i købet er de første der får certifikatet er en stor glæde – og ikke mindst noget godt, at kunne sende videre til vores dedikerede frivillige og de samarbejdspartnere vi har på området,” siger vores talsmand Poul Martin Bonde.

 

De elleve spillesteder og festivaler er Musikhuzet, Forbrændingen, Spillestedet Harder’s, Sønderborghus, RADAR, STARS, Gimle, Spillestedet Thy, Roskilde Festival, Grøn, Smukfest, og Sølund Musik Festival.

Organisationerne er blevet certificerede ved at registrere, hvor mange af Volues anbefalinger de lever op til. De dækker bl.a. billetkøb, fysiske rammer, sikkerhed og kommunikation. Når anbefalingerne er opfyldt til henholdsvis bronze, sølv eller guld opnås et Volue-mærke til hoveddør og hjemmeside, der skal fornys årligt.

Om det positive arbejde med tilgængeligheden fortæller Poul Martin Bonde:

”Som med den øvrige festival, kræver også tilgængelighedsindsatsen både et stort engagement fra alle der er involveret i området - og løbende, konstruktiv og kritisk feedback fra brugerne. Det samspil bliver vi bedre af. Vi vil gerne være en festival for alle – og med plads til alle, så certificeringen her er jo om ikke andet et synligt bevis på, at vi er nået et stykke af vejen.”

 

Se kontaktoplysninger