/media/3454/menneskeligheden-header.jpg

MenneskeligHedens mennesker

På MenneskeligHeden er fællesskabet nøgleordet! Læs med og bliv klogere på, hvordan det er at være en del af sådan et dejligt fællesskab.

6. august 2017

Skruemaskinen kører på fuld drøn. 20-årige Mathias Skov og Malene Petersen på 32 år er begge taget på Smukfest alene. De er i gang med at bygge bænke, der skal stå rundt om på MenneskeligHeden. ”Jeg bor på MenneskeligHeden, fordi jeg gerne vil lære nye menneske at kende. Det giver noget helt andet, når man skaber noget sammen med andre – om det så er at lege en leg eller bygge en bænk,” fortæller Malene Petersen.

Nedbrydning af fordomme
Menneskeligheden er et initiativ, der så dagens lys sidste år og er startet af Sif Jóhannsdóttir Nielsen og Nanna Gammelgaard. Nanna og Sif har nu fået en masse dejligt selskab, og de 40 køjesenge er fyldt op. De to piger synes, at vi i Danmark har en distance til mennesker, der ikke ligner os selv, og den slags fordomme vil de gerne være med til at nedbryde. "Menneskeligheden skal være et sted, hvor man finder ud af, at selvom man er 17 år, så kan man have en fed aften med én på 53 år,” siger Sif Jóhannsdóttir Nielsen.

Fællesskabsfølelse
Gæsterne på MenneskeligHeden ankom lørdag - én dag før alle andre smuklinge. Lørdag brugte de på at pynte op, lave plantekasser, bygge møbler og virkelig gøre området til noget særligt og deres eget. ”Det er sjovt at være her før de andre festivalgæster. Vi når at lære hinanden at kende. I går aftes spiste vi sammen og legede lege, hvor vi hørte fun-facts om hinanden,” fortæller Mathias Skov. Stifterne er overrasket over, hvor gode venner gæsterne på MenneskeligHeden allerede er blevet: ”Man skulle tro, at de havde kendt hinanden meget længe. Man ser dem allerede lave forskellige ting sammen – alt fra beerpong, kortspil og jongler-kursus.”

Alle er selvfølgelig velkommen til at komme forbi MenneskeligHeden. Der vil i de næste dage være events som graffitikunstværk, Silent Disco og insektsmagning. Læs meget mere om det i Smukfest-appen - eller se indslaget her, fra da ENORM FOOD kiggede forbi og holdte konkurrencer og oplæg om bæredygtig mad! 

Se kontaktoplysninger