/media/7473/header-groen.jpg

Skovlunden spirer, også uden gæster

Corona eller ej – botanikken skal passes, og alt det grønne skyder i vejret på campingområdet Skovlunden, hvor havelystne skanderborgensere passer drivhusene.

23. april 2020

De senere år har vi på Smukfest arbejdet med at etablere en lille nyttehave og kaffefarm på campingområdet Skovlunden, som ligger mellem KærligHeden og festivalpladsen. Her har både publikum og frivillige kunnet tage del i forskellige projekter omkring bæredygtighed og selvforsyning. F.eks. har vi i samarbejde med Peter Larsen Kaffe eksperimenteret med at genanvende kaffegrums i festivalugen og etablere noget så usædvanligt som en lille kaffefarm.

Hele Danmark er vendt på hovedet i øjeblikket, men naturen – den venter ikke på nogen, holder ikke afstand og er IKKE aflyst! Derfor fortsætter Skanderborg Festivalklub selvfølgelig med de grønne projekter på Skovlunden, blot uden publikum i år. Til kyndig vejledning har vi alliereret os med TagTomat, som hjælper os til at få en urbant inspireret nyttehave ud af området. Det har hele tiden været drømmen og ønsket, at haven skulle være et tilbud for alle i Skanderborg, der havde lyst til at få jord under neglene. Mange tak til de frivillige fra Skanderborg, som i går agerede gartnere for en dag og også fremover er mere end velkomne til at passe på drivhusene. Selvfølgelig med behørig afstand til hinanden. 

Efter en grundig forårsklargøring blev der i går sat nye planter, frø og blomster i strålende solskin. Kaffeplanter fra sidste års festival har overvintret indendøre, men blev i går sat ud i Skovlundens drivhuse. Vi er meget spændte på, om der til slut kommer en danskdyrket kaffebønne i koppen!

Kig med herunder, hvis du vil have et lille tilbageblik til opbygningen af Skovlunden 🥰🌳

Se kontaktoplysninger