/media/3598/ahe_smukfest_under_reportage_andet_-x-tra_keyword_mandatory-_tor_andet_-x-tra_keyword_mandatory-_2017_rcl1pd3rbk.jpg

Smukfonden er åben for ansøgninger

Smukfonden er nu klar til at tage imod ansøgninger fra projekter og initiativer, der arbejder for at fremme fællesskab af den slags, der kan afhjælpe ensomhed og udsathed. Første ansøgningsfrist er den 1. december.

30. august 2017

Det føles som om, det var i går, at vi stod i bøgeskoven og Smukfonden uddelte 274.000 kr. til i alt 10 forskellige velgørende formål. Men allerede fra i dag onsdag er der igen åben for ansøgninger, og så er det lige straks tid til igen at uddele støtte til projekter. To gange om året uddeler Smukfonden donationer. Det sker henholdsvis i forbindelse med Skanderborg Festivalklubs årlige generalforsamling i januar 2018 og under Smukfest i uge 32 også til næste år.

Er du involveret i et projekt, der kunne bruge en hjælpende hånd, så send os din ansøgning! Der er ansøgningsfrist d. 1. december til uddelingen i januar og ansøgningsfrist d. 15. maj til uddeling under festivalen i uge 32. Før du fluks sender en ansøgning afsted, er det en god idé at læse lidt om, hvilke initiativer Smukfonden støtter, da der er nogle vejledende principper for dette. Smukfonden støtter som udgangspunkt danske projekter, der søger at afhjælpe ensomhed og udsathed - særligt blandt unge. Læs meget mere om det her

I år var nogle af de heldige modtagere blandt andet Børnetelefonen og Julehjælpskasser til socialt udsatte i Aarhus. Begge projekter modtog 50.000 kr. af Smukfonden. Tidligere har Holmstrupgård, et socialpsykiatrisk bosted for unge mellem 14-23 år, også modtaget 50.000 kr. Hvordan pengene blev brugt, og hvad Smukfonden faktisk er for noget, det kan du blive klogere på i denne video.

 

Smukfonden har mulighed for at tildele forskellige initiativer støtte på baggrund af flere forskellige faktorer. 20% af Skanderborg Festivalklubs regnskabsmæssige resultat går til Smukfonden under forudsætning af, at festivalklubben har den fornødne likviditet. Derudover støttes fonden løbende af forskellige initiativer og projekter, der udspringer af Skanderborg Festivalklub som eksempelvis Smukbold-turneringen. Smukfonden modtager ligeledes en donation fra Royal Unibrew på 2 kr. pr. liter fadøl, der sælges på Danmarks Smukkeste Festival.

Se kontaktoplysninger