/media/3572/opstilling_uge28-loer_saj_-26header.jpg

Smukmad rækker længere end Bøgeskoven

Smukfest samarbejder på tredje år med FødevareBanken, der står klar til at tage imod eventuel overskydende mad, når boderne lukker. Modtagerne er lige over tre tusinde udsatte i Midt- og Nordjylland.

16. august 2017

Smukfest-gastronomien sluttede ikke, da boderne lukkede og slukkede på festivalens sidste aften. De sidste tallerkener nåede kun lige at blive langet over disken før vinduet blev lukket i, og FødevareBanken stod klar omme bagved til at tage imod de overskydende råvarer. FødevareBanken er en frivillig, nonprofit organisation, som bekæmper madspild og madfattigdom. Det er tredje år i træk, at Smukfest og FødevareBanken indgår et samarbejde om at indsamle overskydende mad fra boderne og give det til et godt formål. 

FødevareBanken havde sendt ti frivillige afsted mod bøgeskoven, som var klar til at tage fat og få fragtet maden videre til 65 organisationer i det jyske. I alt fik over 3000 socialt udsatte glæde af den overskydende mad fra Smukfests mange boder.

”Det er et samarbejde, der giver rigtig god mening – at overskydende madvarer kan komme andre til gode. Og så passer det virkelig godt ind i de mål, vi også har for vores eget arbejde i Smukfonden – at hjælpe ensomme og udsatte, som jo præcis er dem, der får gavn af maden her,” siger Smukfests talsmand, Poul Martin Bonde.

Sidste år betød det gode samarbejde en indsamling af 3,5 tons mad, som blev en del af de i alt 1.900.000 måltider, som FødevareBanken samlede på landsplan i 2016. I år blev der indsamlet cirka to tons mad ind søndag aften, hvilket er en del lavere end sidste år. Det skyldes formentlig, at madboderne er blevet bedre til at disponere over deres råvarer - og det er vi jo glade for!

Lokalavisen Skanderborg var forbi indsamlingen, se deres reportage her >

Se kontaktoplysninger