/media/3549/rba_smukfest_under_reportage_andet_-x-tra_keyword_mandatory-_32_andet_-x-tra_keyword_mandatory-_2017_nohcq8908g.jpg

Streetart på Skovtur

Lige meget hvor du befinder dig, byder Smukfest på kunst til både øjne og ører.

11. august 2017

Musikken er det vigtigste, men det er absolut ikke den eneste form for kunst, du finder på Smukfest. Uanset hvor din gåtur på pladsen fører dig hen, finder du oplevelser. Om det er Helikopter-løb ved Søbadet (som er præcis, det du tror) eller en udstilling af de mange medhjælpere i Ambassaden, der ligger nede i Udsigten, er der noget for enhver smag.

Ved pladsen foran Capri finder du fx galleriet Grisk, der har hentet street-artister fra hele verden til Bøgeskoven, for at give den et graffiti-touch. Et levende projekt, der begyndte første dag på dette års Smukfest, og som snart er reduceret til træflis, vi kan gå på næste år. Sådan er naturen af Street-art, og Mads Fredberg, der er direktør for Grisk, er helt med på, at det er en midlertidig fornøjelse.

"Der kom en gæst, der spurgte, om værkerne ville blive hængende. Da jeg så fortalte hende, at de ikke ville vare mere end uges tid, gik hun helt i sort. Sådan er det jo. Graffittikunsten er en kortvarig ting, som hurtigt bliver erstattet af noget nyt. Det må man tage med".

Foto: René Bang


Grisk har gennem de seneste år vundet indpas mange steder i Danmark og er stor fortaler for den kunst, der stadig, af nogen betragtes som hærværk. For Mads og kunstnerne, er det en god mulighed for at åbne op for dialog.

"Det er fedt, at folk kommer over, så vi kan snakke om det kunst, vi laver her. En stor del af det at lave streetart handler om at skabe en reaktion. Herude kan vi så tale om tingene. Det er en fantastisk mulighed".

Ikke langt fra væggen med Grisk-kunstnernes streetart finder du Sven Dalsgaards Lit-de-parade-værk "Under den Lenin". Den 10 meter høje statue af Kommunismens Fader vækker harme hos nogen, men Mads Fredberg er vild med den. Han er absolut ikke fortaler for at begrænse sine kunstnere, og det kan også ses på væggen ved Capri.

"Jeg har aldrig brugt nogen form for censur. Kunstnerne får helt frie hænder, og det giver altid det bedste resultat. Jeg synes, Lenin er fed. Jeg vil helt vildt gerne male på den". 

Foto: René Bang

Se kontaktoplysninger

Vi bruger cookies på smukfest.dk til trafikmåling og optimering af sitet – er det fino-bambino med dig?