/media/2895/header_smukcrew_boll.jpg

Frivillig

Det særlige fællesskab

Ingen frivillige medhjælpere – ingen Smukfest. Så enkelt er det. Bag festivalen står et unikt fællesskab af 15.000 mennesker, og du kan blive en del af det.

Måske har du hørt om udtrykket "Walther-ånd". Walther Skovtrold er festivalens maskot, og i den grad firmaets mand! Walther-ånden er især stærk iblandt de tusindvis af frivillige, som hvert år virkeliggør et gigantisk fælles projekt: En raffineret, ultradetaljeret, kærlig fest, hvor der er plads til alle og oplevelser for alle. Midt i en fredsskov. Hvor vi i alt er op mod 50.000 mennesker, der bor og lever sammen i en uge.

... det kræver meget arbejde! Opbygning af pladsen tager tusindvis af gode folk seks uger, hvor skoven forvandles til en regulær (men nænsom) byggeplads. Hele året arbejder andre med planlægning og forberedende opgaver af forskellig art. Rigtigt mange er selvfølgelig i arbejdstøjet, når festen kører: Bag bardisken, i administrationen, logistikområder og meget mere. De mest tapre af alle Smuklinger er måske oprydnings- og nedtagningshold, som på blot en uge pakker hele herligheden sammen.

En stor del af de 15.000 medhjælperarmbånd sidder om håndleddet på folk, der har været med i en hel del år. Både på de enkelte hold og på tværs opstår stærke bånd. Det sker, fordi vi i samarbejde løser en masse praktiske problemer, så festivalen kører – og oftest mærker gæsterne ikke, at der har været sved på panden bag kulissen. Det gør os stolte. Både når vi arbejder og når vi holder fri, har vi det enormt hyggeligt!

Smukfest er Danmarks Smukkeste Festival, og måske også den mest mangfoldige. Det gælder i blandingen af gæster, men absolut også i medhjælperskaren. Her er plads til alle – også dig.

Se kontaktoplysninger