/media/1561/81-1-stor.jpg

1981 – Danske upcoming navne: TV-2 og Sneakers

Skanderborg Festival vol. 2: Sneakers og TV-2 spiller deres første koncerter af mange på Bøgescenen, som dengang var et fjernvarmetelt.

I et forsøg på at skaffe flere medlemmer, laver festivalklubben en storstilet hvervningskampagne. Man husstandsomdeler tusindvis af girokort i Skanderborg og de omliggende byer. Klubbens få medlemmer får hvert et område og drager af sted på gåben, cykel eller knallert. Et enormt arbejde, der betyder omkring 20(!) nye medlemmer til klubben, således at man har omkring 50 kontingentbetalende op til 1981-udgaven. Navnet bliver ændret til Skanderborg Festival.


For henholdsvis 8.000 og 10.000 kr. indkøber man to danske bands på vej op. TV-2 fra Aarhus (der netop debuterede med "Fantastiske Toyota") og Sneakers fra København. Sneakers var oven i købet tosproget dengang, selvfølgelig sang Sanne suverænt og så fantastisk ud - og var præcis lige så flippet og uberegnelig i sin kommunikation med publikum, som hun altid har været. Og så er der dem, som siger, at TV-2s oplyste persienner, flimrende tv-skærme og skarptskårnesange om fremmedgørelse, motorveje og Boligblok A var noget af en oplevelse ude i en skov, og den helt perfekte afslutning det år.

Disse bliver suppleret med mindre, men gode navne som Ålborg-bandet Joila og hovednavnet fra '80, Luna. Endelig er der stadig plads til lokale amatørbands - bl.a. Doc Humbug, der kan bryste sig af at tælle hele tre medlemmer af festivalens bestyrelse. 

For at undgå aflysning på grund af regn, har man fået en decideret scene sat op i Dyrehaven. Scene er måske så meget sagt - faktisk er det et fjernvarmetelt. Fra teltet trækker man et par presenninger ud til siden - og har så også en mindre scene, hvorfra de mere akustiske indslag kan serveres.

Da regnskabet er gjort op, er der et underskud på omkring 35.000 kr. Ret mange penge for for en flok unge mennesker der enten studerede, var i lære eller på bistandshjælp. Heldigvis var der igen gode folk fra byen der kunne vente med at få deres penge og opfordrede de unge til at lave festival nummer tre for at kunne betale deres gæld. 

FUN FACT: Der eksisterer et meget berømt billede af Sanne Salomonsen, taget ved dette års Sneakers-koncert, i en meget kort kjole, der er krøbet helt op om balderne på hende. Dem, der så det i virkeligheden har aldrig glemt det og har elsket Sanne lige siden.

Skanderborg Festival vol. 2: Sneakers og TV-2 spiller deres første koncerter af mange på Bøgescenen. Klippet er fra Rock Rødder: Ballade under bøgen (2008) sendt på TV2 Østjylland, tak til for lån af klip.

KORT OM 1981

  • Året upcoming navne: Sneakers og TV-2
  • Dato: 15. august (3.weekend).
  • Gæster: Der kom en 15–1800 tilskuere. Det helt præcise tal kender man dog ikke, da billetsalget, uvist af hvilken grund, stod ubemandet det meste af dagen.
  • Billet: Billetprisen er i forsalg 50 kr. og i indgangen slipper man med 75 kr. 

Se kontaktoplysninger