/media/1562/82-1-stor.jpg

1982 - Første internationale hovednavn

Schlüter bliver statsminister, ShuBiDua ligger øverst på hitlisten og hos Skanderborg Festival udvider man musikprogrammet til to dage.

Det store debatemne i 1982 i festivalcikler er; "Hvad er folkelighed?". Hos Skanderborg Festival er man sikker på, at der skal bedre og bredere navne til, hvis man skal lave en festival, der kan hænge sammen økonomisk - men hvad betyder det? At man skal hyre ShuBiDua? "Vi er i et voldsomt dilemma..." står der i Medlemsbladet Feedback, forgængeren for WaltherNyt.

Festivalen er i år udvidet til to dage - og i annoncerne reklameres både med "Musik og Bøgestræer" og "Danmarks Smukkeste Festival", de to grundpiller, der siden har været en væsentlig del af festivalens rygrad. Det hedder dog stadig Skanderborg Festival, men man er meget bevidst om, at rammerne også er et salgsargument.

Der er skruet yderligere op for ambitionerne på alle punkter - flere boder, gratis camping, gøgl og andre tilbud til børn og barnlige sjæle, større festivalplads, mere check og bedre musik. Det første udenlandske topnavn bliver svenske Björn Afzelius - mens det hidtil største honorar går til Anne Linnet Band, der efter sigende skal have hele 40.000 kr. for en koncert.


Nærmeste nabo til festivalen - danserestauranten Capri - har fået en ny ejer, der harcelerer voldsomt over, at kommunen har givet tilladelse til afholdelse af festival, hvilket vil gå hårdt ud over hans omsætning. De fleste problemer løser sig dog hen af vejen, og Capri-manden bliver heldigvis god igen.

Allerede før årets festival går i gang, bliver det offentliggjort, at festivalen i 1983 udvides til tre dage - og på forhånd er det lykkedes at booke de stadigt mere populære Gnags. 

FUN FACT: Søren Rislund var for første gang konferencier på Bøgescenen - og har været det lige siden.

Festivalen er i år udvidet til to dage - og i annoncerne reklameres både med "Musik og Bøgestræer" og "Danmarks Smukkeste Festival". Klippet er fra Rock Rødder: Ballade under bøgen (2008) sendt på TV2 Østjylland, tak til for lån af klip.

KORT OM 1982

  • Hovednavne: Anne Linnet Band, Bjørn Afzelius & Globetrotters, Tøsedrengene, Paul Banks, Virring Skoles Beatkor, Stig Møller m.fl.
  • Dato: 13.-14. august (3. weekend).
  • Gæster: Omkring 4000 publikummer.
  • Medhjælpere: 100 frivillige hjælpere.
  • Billet: Partoutkort koster 110 kr. i forsalg (og 140 kr. ved indgangen) og resten om endagsbilletter.

Se kontaktoplysninger