/media/1564/83-1-stor.jpg

1983 - Festival i TRE dage

I 1983 kan du få adgang til musik og bøgetræer i hele tre dage ved at erhverve dig en partoutbillet til bare 205 kr.

De første ikke skandinaviske navne på plakaten bliver Mainsqueeze (UK) og Super Sonic Seasick Band fra Holland. Festivalen er udvidet til tre dage - og billet til hele gildet koster nu 205 kr. i forsalg. Der vil maksimalt blive lukket 4.500 gæster ind i Dyrehaven - og dagen før festivalen starter, kan man i Århus Stiftstidende læse, at 3.000 af billetterne er solgt på forhånd.

Igen er budgettet vokset kraftigt - og arrangørerne har næsten en million kroner på højkant, uden nogen form for sikkerhedsnet. Det ender med omkring 3.600 gæster både lørdag og søndag - til en festival helt uden regn og uden nogen form for problemer.

"Hvor er det skønt ikke at skulle stå i kø for at skide", lyder en lettet bemærkning fra en mavepinebefængt ung mand, der sender en bebrejdende tanke til Roskildefestivalens uendelige toiletkøer (ifølge Horsens Folkeblad).

Højdepunkter, ifølge den tilstedeværende presse: "…Warm Guns viste endnu engang, at de som få formår at sammensmelte 50ernes og 60ernes poptraditioner med 80ernes energi og tempo… Oreo Moon (…) slap deres fortættede energi løs på et lidt eftermiddagsdvask publikum. Og så kom der liv i kludene, og efterhånden var tilskuerpladsen et bølgende menneskehav af dansende mennesker". (Midtjyllands Avis).

"Ingen forkrampede "gimmicks" og forblændede attituder fra Mainsqueeze. De spillede bare med denne overlegne lethed og legen med instrumenterne, som fik de indforståede smil frem på læberne. Eller hvad med søndag aften, hvor urets visere hastigt nærmede sig hjemad, og Maria Bergman Band pludselig bevægede sig ind i lyrisk/romantiske stemninger. Fik du mon gåsehud, da hun i sin stribe af ekstranumre overraskede med en blid reggaefortolkning af søstrene Kate og Anna McGarrigles "Complainte Pour Ste. Catherine"… Eller synes nogen, at C.V. Jørgensen trods alt i strofer fik skrevet den rockhistorie andre ventede forgæves på?" (Ugebladet).

FUN FACT: Topscorere på udgiftssiden i 1983: Køb til videresalg - øl, mad osv.: 458.000 kr., leje af musikanlæg, vagtværn, materiel el osv.: 348.000 kr., musik: 254.000 kr.

I 1983 kan du få adgang til musik og bøgetræer i hele tre dage ved at erhverve dig en partoutbillet til bare 205 kr. Klippet er fra Rock Rødder: Ballade under bøgen (2008) sendt på TV2 Østjylland, tak til for lån af klip.

KORT OM 1983

  • Hovednavne: Mainsqueeze (UK), Super Sonic Seasick Band (NL), Sneakers, Björn Afzelius & Globetrotters (S), Maria Bergman Band (S), C. V. Jørgensen m.fl.
  • Dato: 19.-21. august (3. weekend).
  • Økonomi: Selvom omsætningen passerede 1,2 mio. kr. - var det ikke gået godt nok. Overskuddet lød på 4.000 kr. til overs, når alle udgifter er betalt - senere dukker endnu flere udgifter op og forvandler det lille overskud til et større underskud!

Se kontaktoplysninger