/media/1566/84-2-stor.jpg

1984 – Vi gi'r en omgang

Festivalen vokser og vokser, og allerede på dens fjerde år laver Danmarks Radio et TV-program i tre afsnit om årets fest under bøgen.

Festivalen er nu blevet så markant, at DR beslutter sig for at lave tre programmer om og fra årets arrangement. I maj slippes det første hovednavn: Sally Oldfield – søster til Mike – med rørklokkerne og stemmen på hans største hitsingle "Moonlight Shadow". Der er loft over antallet af gæster, maksimalt 4500 billetter sælges i forsalg og yderligere 500 dagligt ved indgangen.


Festivalen regner med, at i alt 450 frivillige vil servicere gæsterne. Der er nu sat system i, hvad det egentlig vil sige at være medhjælper på Skanderborg Festival: Man yder minimum 12 timers arbejde og får til gengæld fri entre, mad på de dage, hvor man arbejder, samt adgang til billige øl. Musikalsk er der tale om festivalens hidtil dyreste program – cirka 350.000 kr. er sat af til det formål. Festivalen har fået tilladelse til at fælde et antal træer for på den måde at skabe bedre udsyn og mere frirum på pladsen.

Så er der endnu engang fest i bøgeskoven i Skanderborg. Klippet er fra Rock Rødder: Ballade under bøgen (2008) sendt på TV2 Østjylland, tak til for lån af klip.

ÅRETS ANEKDOTE

Overskuddet skal bruges på mere musik og kultur i Skanderborg og på at leje lokaler til festivalklubben (som siden starten har holdt til i private hjem). I november giver generalforsamlingen sin accept til, at klubben lejer 200 m2 på Søtoften.

Generelt var pressen ikke så gavmild med roserne af festivalens koncerter. GAFFAs overskrift hed "Tung Festiwalther i grønne omgivelser", og konklusionen i Midtjyllands Avis er nok nogenlunde dækkende: "En slutkommentar til den ellers fantastisk vellykkede festival: Mange fandt, at billetprisen var noget pebret i forhold til musikkens kvalitet..."

Selvom det samlede musikudbud måske ikke er det bedste, Skanderborg har budt på, er det på alle andre måder en stor festival – og arrangørerne fejrer et vellykket arrangement med at give en omgang til alle tilstedeværende søndag aften!

KORT OM 1984

  • Hovednavne: Sally Oldfield Band (UK), Gnags, Mainsqeeze (UK), Kangaroo (D), Halberg-Larsen
  • Dato: 10.-12. august (2. weekend).
  • Medhjælpere: Ca. 450 frivillige servicerede gæsterne i 1984.
  • Billet: Årets partoutbillet koster 250 kr. i forsalg.

Se kontaktoplysninger