/media/1572/87-1-stor.jpg

1987 – Udvidelser og mangel på 1-kroner

Festområdet er udvidet med 3000 m2, der er dobbelt så mange vagter på, og trods dårligt vejr er der godt gang i festen. Det medfører akut mangel på 1-kroner i boderne.

I april offentliggøres første del af festivalprogram – af flere aviser kaldet "det hidtil bedste" – med bl.a. det umiddelbare hovednavn Southside Johnny & The Jukes fra USA, der tre år før havde givet en absolut forrygende koncert på Roskilde Festival.

Mark Knopflers knapt så berømte lillebror, David Knopfler, er på den oprindelige plakat, men melder afbud. Man opnår derefter en aftale med KBC Band, men de melder fra igen, og i 11. time hyres engelske Climax Blues Band. De ender til gengæld som en af årets store positive overraskelser!

Regnen siler ubønhørligt ned, da Århus-bandet 'Never Cry Wolf' åbner ballet om fredagen. Bandet er årets vinder af talentkonkurrencen "Vi har scenen - har I musikken?", som festivalen arrangerer i samarbejde med Musikhuset i Århus, Århus Stifttidende og Østjyllands Radio. Åbningskoncerten på Danmarks Smukkeste Festival er en af de attraktive præmier.

Festområdet er udvidet med 3000 m2, hvilket betyder, at der bliver plads til lidt flere gæster.

Foruden regnen er et af de største problemer mangel på 1-kroner i boderne. Undervejs får det arrangørerne til at love alle de små folk blandt flaskesamlerne 110 kr (i sedler), hvis de altså kan aflevere et hundrede 1-kroner til gengæld. Et tilbud om gratis kondomer er uhyre populært, og allerede lørdag er der udsolgt af de 2500 gummiovertræk, der er indkøbt til lejligheden.

ÅRETS ANEKDOTE

Det bliver stadigt større tal, der regnes i. Til årets fest er der bl.a. sørget for at have 60.000 flasker øl på køl på festivalpladsen, mens yderligere 120.000 står klar på et fjernlager. 1000 liter vin deles ud ved indgangen, og ellers regner man med at sælge yderligere 2600 flasker. Der er 156 vagtfolk klar til at holde styr på folk – og der er hyret et dobbelt så stort lydanlæg som året før.

Medhjælperbespisningen er et kapitel for sig. Seks såkaldt "madmødre" laver, sammen med 59 hjælpere, maden til de mange frivillige: Fredag står den på fiskefilet med hummersauce og risblanding. Lørdag serveres koteletter i fad, og søndag er der hamburgerryg med kold kartoffelsalat.

Samaritterne har mere travlt end ellers, ifølge Horsens Folkeblad: "Mellem 25 og 30 festivalgæster måtte køres til skadestuen med brækkede ben, farlige insektstik og store branderter..." Måske de skulle have benyttet sig af tilbuddet om "Aura-læsning", der er en af det års nyskabelser i bodområdet udenfor selve festivalpladsen.

Med "Om Lidt Bli'r Her Stille" slutter Kim Larsen festivalen af sent søndag aften - efter den vådeste fest på de kanter i årevis.

En lille revolution bliver gennemført på generalforsamlingen, da man efter i 9 år udelukkende at have opereret med frivillig arbejdskraft vedtog, at festivalklubben fremover frikøber nogle af de hårdest arbejdende for op imod 210.000 kr. om året.

Af årets overskud bliver der uddelt penge til Medborgerhuset samt omkring 100.000 kr. til diverse kulturelle tilskud.

KORT OM 1987

  • Hovednavne: Southside Johnny & The Jukes (USA), Silly (DDR), The Men They Couldn't Hang (UK)
  • Dato: 7.-9. august (2. weekend).
  • Billet: Årets partoutbillet koster 425 kr. (i forsalg). Da billetsalget starter den 31. maj, er omkring halvdelen af årets 6500 partoutbilletter forudbestilt – festivalen ender med at melde udsolgt.
  • Økonomi: Omsætningen slog igen alle rekorder og nåede over 6. mio. kr. - og et rekordoverskud på 945.000 kr. Flere solgte billetter og heftig omsætning i boderne (alene øl og vand for 1,7 mio. kr.) var medvirkende til det store overskud - der blev hentet på trods af større omkostninger, bl.a. 1,2 mio. kr. til musikken alene.

Se kontaktoplysninger