/media/1577/90-2-stor.jpg

1990 – Verdens største Slammer

Frank Megabody gør sit indtog som co-konferencier på Bøgescenerne med en gigantisk drink. Opleves kan også Gary Moore, Joan Jett og Uriah Heep med flere.

Det helt store i 1990 var bukser med besynderlig pasform samt Pretty Woman i biograferne. Musikalsk er den irske guitarist Gary Moore et stort navn og kan opleves på Danmarks Smukkeste Festival. Hvis Moore er øjeblikkets hit, stikker gamle navne som Uriah Heep og Steve Harley i øjnene på pressen. På tilbagevendende spørgsmål om, hvad festivalens linie i musikken egentlig er, svarer en af de ansvarlige: "Der er ingen. Skulle jeg grave en rød tråd frem, må det være den, at vi satser på det populære. Vi giver folk, hvad de vil ha' og gør det uden at blinke. Det eksperimenterende musikudbrud må folk finde på andre festivaler."

Anmeldernes giver således festivalens musikprogram en hård medfart – dog med Joan Jett og søndag med Shu-Bi-Dua som store lyspunkter:

"Festivalledelsen har efterhånden oparbejdet en særegen musikstil, hvor navnene helst skal have været døde og begravede i en længere periode. Formentlig fordi prisen herefter bliver rigtig (...) Men hopper man alle de jubel-sikre hjemlige navne over, havde Skanderborg dog i år – og det sker på forunderlig vis med et af de udenlandske navne hvert år – et lykketræf med læderfetichisten Joan Jett." (Århus Stiftstidende) 

"Verdens største Slammer"

Søren Rislunds nye med-konferencier, Frank Megabody, skriver sig markant ind i festivalens historie, da han laver "verdens største Slammer" på den ene af Bøgescenerne: Man tager en champagnespand, en flaske champagne og en flaske tequila. Ryster det hele godt sammen, drikker det i én køre og falder om. Efter planen, altså. Den gode Megabody fejlbedømmer dog totalt champagnens skumeffekt – og det meste af indholdet ryger forbi munden på ham til, om ikke hans egen så i hvert fald publikums, store skuffelse.

Med så mange mennesker samlet på et relativt lille område, er der også skår i glæden – skønt både politimesterens og Falcks overordnede vurdering er, at der kun er problemer i småtingsafdelingen. Men der er mere hærværk end tidligere, der er flere tyverier og ikke mindst totalt parkeringskaos på Slotsholmen.

FUN FACT: Et af de navne man altid har drømt om at præsentere, Steppenwolf fra USA, kunne ikke indpasses på årets festivalprogram. Men i stedet står Skanderborg Festivalklub, i november, bag en koncert med 60'er-ikonerne i Ridehuset i Århus.

KORT OM 1990

  • Hovednavne: Gary Moore (UK), Steve Harley & Cockney Rebel (UK), Uriah Heep (UK), Walter Trout (USA), Joan Jett & The Blackhearts (USA) m.fl.
  • Dato: 10.-12. august (2. weekend).
  • Medhjælpere: Der er 2500 medhjælpere. 
  • Gæster: Der er ca. 11.000 mennesker i Bøgeskoven til fest i 1990. 
  • Velgørenhed: 200.000 kr. af årets (rekord)overskud øremærkes af foreningen til kulturelle formål i Skanderborg.

Se kontaktoplysninger