/media/1578/91-1-stor.jpg

1991 – Indvielse af RytmeHans og fridag til gymnasiet

Festivalpladsen udvides med 20% for at give plads til den nye teltscene, RytmeHans – indviet fredag af Peter A. G. Nielsen. Nu optræder hele 46 bands og solister på Danmarks Smukkeste Festival.

Ved at lukke lidt færre gæster ind til årets festival, udvide pladsen ned mod søen og anlægge en helt ny teltscene, håber festival-bestyrelsen at have svaret konstruktivt igen på kritikken af festivalens "vokseværk". De forgående års parkeringskaos forsøges afhjulpet med en afspærring af Slotsholmen, hvor kun biler med køretilladelse vil blive sluppet igennem i de tre dage, festivalen varer.

"Ænderne må ikke betrædes", hedder nyeste regel i det omfattende festivalprogram, der også kan fortælle, at der uddeles mere end 10.000 kondomer og 15.000 røde roser til publikum.

Der sker store ændringer på festivalpladsen, da en ny scene åbner - nemlig RytmeHans. Klippet er fra Rock Rødder: Ballade under bøgen (2008) sendt på TV2 Østjylland, tak til for lån af klip.

 

Selve festivalpladsen er blevet udvidet med cirka 20%, svarende til 7000 m2, ikke mindst for at skaffe plads til det nye område Walther Valley, hvis centrum bliver den nye teltscene RytmeHans. Ophavsmanden til navnet, Peter A.G. Nielsen fra Gnags, er på plads i teltet fredag d. 9. august 1991. Han klipper snoren over og erklærer officielt den nye scene for åben med et "Er I der?". Med teltet er årets musikprogram også blevet kraftigt udvidet – og 46 bands og solister giver koncert, mod 26 året før. Jacob Haugaard er indkaldt som konferencier i RytmeHans. Ifølge ham selv med den kvalifikation, at han "på et ungskue i Herning var blevet erklæret fri for yverbetændelse."

På Bøgescenerne kan Søren Rislund fejre 10 års jubilæum som "ordførende", og det fejres med en kæmpemæssig lagkage, som Rislund øjeblikkeligt overfalder aldeles korporligt.

En helt ny bar er bygget efter forbillede i hospitalsskibet Jutlandia. De blodforsyninger, der under loftet hænger klar til blodtransfusion, viser sig dog at være barens lager af Bloody Mary...

Skanderborg Gymnasium og HF-kursus har de seneste år haft stort fravær i festival-weekenden, og det tager man nu konsekvensen af og giver de ældste elever fri om fredagen. I stedet får de en danskopgave med relation til festivalen for. 

FUN FACT: De første 11 år er festivalens plakat overvejende blevet lavet af hof-illustrator og Walthers far, Henrik Ory, men i '91 beslutter man sig for at lave en plakatkonkurrence i stedet. I februar afsløres Hans Henrik Tønnesen som vinder af førstepræmien på 15.000 kr.

KORT OM 1991

  • Hovednavne: The Kinks (UK), Ian Gillian (UK), Kid Creole & The Coconuts (USA), Nazareth (UK), Anne Linnet Band m.fl
  • Dato: 9.-11. august (2. weekend).
  • Gæster: Cirka 14.400 mennesker vil der være i skoven inkl. medhjælpere, de 9000 betalende gæster, mere end tusind børn under 14 år, omkring 450 presse- og mediefolk og så det løse (musikere, roadies, gøglere, cirkusfolk, klienter og personale fra Sølund, leverandører og andet godt folk).
  • Medhjælpere: Cirka 2000. Antallet af medhjælpere er ved at blive for stort og udgifterne til bl.a. forplejning og de populære medhjælperfester er en støt stigende udgiftspost på regnskabet. Der indføres derfor øjeblikkeligt medhjælperstop!

Se kontaktoplysninger