/media/1586/96-2-stor.jpg

1996 – Den Tyvagtige Torsdag

Den amerikanske rapper Coolio hitter i 1996 med ”Gangsta's Paradise”. Han er samme år blandt hovednavnene på Danmarks Smukkeste Festival, hvor festivalen også for første gang inddrager torsdag som en dag med (kopi)musikprogram.

Der er udsolgt for 15. gang i træk – og høj solskin over Skanderborg – da portene åbnes torsdag den 8. august til tonerne fra de programsatte kopibands:

"Den tyvagtige torsdag" bliver nemlig mere end blot en aften med gode efterligninger af gamle hits. Det bliver en rutchetur i rockmusikkens tidsmaskine, som ikke blot får det til at kildre frydefuldt i mellemgulvet på gamle, hentehårede rock´n´roll fans, men får også de unge piger til at hvine begejstret og henført, ganske som i gamle dage", som den udsendte fra Horsens Folkeblad fortæller sine læsere.

Og som altid byder årets festival på endnu mere rutchetur, i både meningernes vridemaskine og den musikalske centrifuge: "Gnags affyrede den mest tændte koncert undertegnede har oplevet fra de seks i flere år… (Paul) Young med det sympatiske udtryk kunne ikke skjule, at der stadig er kæmpeproblemer med stemmen og det høje leje… Og med landsmændene og efterfølgerne The Stone Roses kom man for alvor tæt på bundgrænsen… Men også en festival hvor Coolio overraskede både som trækplaster og kvalitetsindslag. Hvor Kashmir gav en heftig, god og varieret rockprøve…" (Århus Stiftstidende).

Hvad laver de forskellige medhjælpere på Danmarks Smukkeste Festival? Se et udklip her!

Entré til dele af bodområdet

Fordi Danmarks Smukkeste Festival nu betaler moms, begynder man at tage entré (50 kr.) til den del af bodområdet, der huser Techno Teltet, cirkus- og børneafdelingen samt Ram Jam. For første gang vil man også tage entré for børn i alderen 7-14 år, der fremover skal betale 150,- for en billet til hele festivalen. Også partoutbilletten for voksne stiger til 625 kr. - festivalen overvejer også stigende ølpriser og andre tiltag, der kan opveje den store omsætningsafgift til staten.

"…lige nu drejer det sig om, at vi skal undgå et underskud og betale moms, uden at det kommer til at gå ud over hverken publikum, medarbejdere eller musikere", siger en repræsentant for festivalen til Horsens Folkeblad.

Gennem alle årene har der hvert år været dem, der mener, at nu er festivalen blevet for stor og hyggen ved at forsvinde – mens det flertal, der har bakket bestyrelsen og ledelsen op, har været enige i ambitionerne om til stadighed at gøre festivalen bedre og større. Overskuddet i 1996 er på beskedne 164.199 kr. - i sig selv imponerende overhovedet at lave overskud med de nye vilkår, den nye momspligt har givet. Men som kassereren påpeger i sine kommentarer til regnskabet, er der så mange faldgruber i så stort et arrangement som festivalen er, at tingene ikke skal ændre sig ret meget, før det er alvorligt galt med økonomien.

FUN FACT: Den nye musik-torsdag får genrebetegnelsen "kopistival" og navnet "En Tyvagtig Torsdag" og byder på orkestre, der hver især har skabt sig en karriere på at spille andres sange. Det omfatter bl.a.: Peter & De Andre Kopier (Gasolin), Rubber Band (Beatles) og Find Lizzy (der såmænd spiller Thin Lizzysange).

KORT OM 1996

  • Hovednavne: Coolio (US), Stone Roses (UK), Paul Young (UK), Ritchie Blackmores Rainbow (UK), Little Feat (US)
  • Dato: 9.-11. august + torsdag (2.weekend).
  • Billet: Der sælges i alt 14.000 partoutarmbånd.

Se kontaktoplysninger