/media/1595/99-1-stor.jpg

1999 – Musik, der begejstrer både gæster og presse

Med navne som The Cardigans, John Hiatt, Gary Moore, David Lee Roth, Del Amitri og Crash Test Dummies fejrer Danmarks Smukkeste Festival i 1999 sit 20 års jubilæum. Der er 16.800 mennesker med billet inde og give den gas en lun lørdag aften.

Billetsalget til den 20. udgave af Danmarks Smukkeste Festival starter allerede i januar, samme pris som året før.

Til at gøre festen lidt mere økologisk har man hyret tv-gartneren Søren Ryge Petersen som protektor og konsulent for et nyt økologisk hjørne på festivalen. Måske et lidt atypisk træk fra fest-festivalen, sådan at tække noget så politisk korrekt ind i 1999. Man laver dog også kontrakt med øjeblikkets mest politisk ukorrekte navn, den sønderjydske rapper L:Ron:Harald, der hitter voldsomt med "Mæ Å Min Kadett".

Markedsføringen er intensiveret i kampen om det samlede festivalpublikum. Der uddeles 130.000 gratisaviser. Der trykkes 75.000 posters og 185.000 info-foldere. På The Voice indrykker man spots for festivalen, og der købes derudover reklametid på TV2 og TV Danmark. "Alt sammen for at sælge 18.000 billetter…", som den marketingansvarlige i juli fortæller Århus Stiftstidende.

Festivalpublikummet køber deres billetter senere og senere, og i '99 ligger 80% af udgifterne til markedsføring så sent som i juli måned. Sammensætningen af publikum har også ændret sig: Flere og flere kommer fra København og Sjælland i øvrigt (i 1999 udgør de omkring 30% af det samlede publikum og tendensen er stigende), for at opleve en for dem eksotisk fest, langt ude i en skov.

Opstillingen har været i gang siden juni, og i de sidste tre uger op til festivalen er en decideret børnehave åben. Det er et tilbud til de medhjælpere, der ellers ikke kan få børnene passet.

I slutningen af juli meddeles det, at Søren Ryge alligevel ikke kommer, og at det ikke bliver til det vilde med økologien. Det firma, man igennem måneder har arbejdet sammen med om opgaven, har simpelthen ikke kunnet levere den lovede vare.

I 1990erne havde Danmarks Smukkeste Festival et velbesøgt technotelt - her får du muligheden for at mindes de sene nattetimer på i teltet.

 

Pressen skriver positivt om årets program - og i de sidste optaktsartikler hedder det bl.a.:

"På torsdag den 5. august er det 20 år siden, at der første gang blev afholdt festival i det midtjyske, og det fejres med et ikke helt ueffent musikprogram." (Berlingske Tidende).

"…ser man på musikprogrammet er der rimelig god grund til at få fuldt udbytte af indgangsbilletten." (Jyllands Posten).

"…fejrer det med et pænt program, der tæller navne som John Hiatt, Del Amitri, Cardigans, David Lee Roth og danske D:A:D, som på søndag spiller dette års eneste koncert på hjemlig grund." (Politiken).

"Da Thomas Helmig på sin sædvanlige æggende facon gav nummeret "Stupid Man", løftede samtlige - formentligt 20.000 tilhørere - armene og svingede dem i takt, så skoven fik bølger, og publikum sang fællessang. Det var varmt, frækt og kærligt." (Horsens Folkeblad).

"Infernal beviste igen, at de er Danmarks største live-, power-, dance-party-navn. De kompenserer mere end 100 pct. for manglende stemmer og håndspillet musik med top-show bakket op af et monster publikum." (BT).

"John Hiatt var nærmest naturstridigt veloplagt, mens David Lee Roth klaskede sammen i Skanderborg... Den lille vrede nordirer Gary Moore var et af hovednavnene i jubilæumsåret, og han skuffede ikke sine tilhængere. En orkan af guitarsoloer blev sendt af sted mod publikum, der overgav sig totalt."
(Politiken).

"En sporadisk opsummering af den 20. Skanderborg Festival viser, at musikaliteten, den gode melodi og den ægte entusiasme tæller mere end rygmarvs-paradenumre og virtuositet."
(Århus Stiftstidende).

Det er atter en af de helt varme weekender i Skanderborg – ingen regn før lørdag – og vagterne er instrueret i at holde opmærksomt øje med gæster, der måtte lide af vandmangel. 

FUN FACT: Sultne er vi ude i skoven. I 1999 indtager gæsterne bl.a. syv tons pommes frittes, to tons hakket oksekød, 3000 engelske bøffer og cirka et ton frankfurtere!

KORT OM 1999

  • Hovednavne: The Cardigans (S), John Hiatt (US), David Lee Roth (US), Gary Moore (UK), Del Amitri (UK), 666 (D) m.fl.
  • Dato: 5.-8. august (2. weekend).
  • Medhjælpere: Der er i året registreret 4503 medhjælpere.
  • Gæster: Der er omkring 20.000 til festivalens 20 års jubilæum. 

Se kontaktoplysninger