/media/1608/03-2-stor.jpg

2003 – Ren antidagligdag

Antidagligdag er et registreret varemærke for Danmarks Smukkeste Festival og er i stadigt højere grad det grundlag, hvorom festen sig drejer.

Søndag ved middagstid står Søren Rislund på Bøgescenen og introducerer det omfangsrige symfoniorkester fra Århus. I samme sekund orkesteret sætter i med temaet til Superman-filmene passerer to gutter, i fuldt Superman-kostume, hen foran scenen, med armene strakt ud, som kunne de flyve. Man skulle næsten tro, at de var købt til formålet, men det er i virkeligheden bare endnu to festivalgængere, af den slags, der finder det helt naturligt at tilbringe fire dage i en skov, forklædt som superhelte.

Aldrig har der været så mange musikafbud som i år, men til gengæld er de fleste fuldt tilfredse med erstatningerne. I stedet for Mew kommer Swan Lee – og så kommer Mew alligevel i stedet for DJ Aligator. Kitty Wu kommer i stedet for Michelle Birkballe, og Terence Trent D'arby bliver afløst af Pretty Maids. 

Der kræses for musikerne og deres gæster backstage på Danmarks Smukkeste Festival. Bag Bøgescenerne findes både omklædningsrum, en bar, en tapasrestaurant og så selve backstage-restauranten, hvor alle de optrædende inviteres på spisning før eller efter, de har spillet. RytmeHans, Den Blå Planet og Voice Party-Train får i 2003 et nyt fælles backstageområde beliggende imellem de respektive sceners bagområde.

 

ÅRRETS ANEKDOTE

I 2003 blev der stille og roligt konsumeret 145.000 liter fadøl, 5000 liter Blå fadøl, 130.000 flasker af den almindelige Thor, 70.000 af den blå på
flaske, 25.000 flasker Heineken, 89.000 liter kildevand, 35.000 7UP, 21.000 chokolademælk, 15.000 flasker hindbærvand(!) 70.000 Pepsi, 10.000 flasker Tonic og så lige 30.000 Coronaer. 

 

Få en lille rundtur på festivalpladsen før den åbner, og se årets nye initiativer. Tak til TV2 OJ for lån af klip.

Der er faktisk ikke ét toilet i skoven, der ikke har fast afløb. For enden af ethvert pissoir er der monteret en håndvask og en hane med rindende vand. Sådanne detaljer imponerer, ikke mindst når man er ude i en skov! Og så er det nok på sin plads med en lille hyldest til de medhjælpere, der har den hårde tjans med hele tiden at holde toiletterne så nogenlunde rene, at man næsten ikke mærker, man er til festival.

Med nedlæggelsen af Ram Jam og indretningen af hele Det Blå Område, foretager festivalen i 2003 den mest omfattende ændring af pladsen i hele sin spraglede historie. Omkring 1 mio. kr. bliver der brugt på det totalt forandrede område, der bl.a. inkluderer WWW (Walthers Wild West bar, opført helt og aldeles i træ), Sprutnik (med en festlig rumraket som vartegn), Z-Off Baren (hvor man bl.a. kunne komme på internettet!) og Globen (med sit logo lavet af omkring 10.000 tomme Heineken-dåser). Og så selvfølgelig den helt nye scene, Den Blå Planet – hjemsted for talentkonkurrencen Starfighters 2003.

Der er i 2003 faktisk kun fem fastansatte til at køre en biks, der efterhånden omsætter for omkring 50 mio. kr. om året: én musik- og marketingansvarlig, én kasserer, én sekretær med ansvar for medhjælperne, én der styrer festivalens webaktiviteter og én ansvarlig for de store mængder udstyr, festivalen råder over. Derudover har man forskellige freelancere tilknyttet. Til det omfattende arbejde med vedligeholdelse af udstyr, tager festivalen også imod unge, der er sendt ud for at arbejde.

Ønsker du Søren Rislund som gynækolog?

KORT OM 2003

  • Hovednavn: ZZ Top (US), Simply Red (UK), t.A.T.u (RUS), Melanie C (UK), Moby (US), The Rasmus (SF), m.fl.
  • Dato: 7.-10. august (2. weekend).

Se kontaktoplysninger