/media/2074/04-2-stor.jpg

2004 – 25 års jubilæum

I alt 40.000 mennesker fejrer Den Smukkestes jubilæum med, selvfølgelig, Danmarks Smukkeste Koncert vol. 1. Her optræder de originale kunstnere bag de største danske hits fra de foregående 25 år!

2004 er på mange måder et stort år: Computerspillet World of Warcraft ser dagens lys, dansk film brillerer med både "Brødre", "Konge Kabale og "Min Søsters Børn i Egypten" – OG Danmarks Smukkeste Festival fylder 25 år.

Når der nu er jubilæum, så skal der også være gaver, men i dette tilfælde er det jubilaren, der giver sine gæster en gave. En gave fra Danmarks Smukkeste Festival til sit smukke publikum i anledning af, at det er 25. gang, der afholdes bal i bøgeskoven. Gaven er derfor helt naturligt: Danmarks Smukkeste Koncert vol. 1.

Festivalens ambitiøse plan er at lave én koncert, hvor repertoiret er 25 af de største danske hits nogensinde. Med en vis nervøsitet bliver der ringet rundt til de ønskede artister, og det er ærlig talt svært at få armene ned igen for arrangørerne, da navne som Kim Larsen, TV-2, D-A-D, Sanne Salomonsen, Thomas Helmig, Saybia og mange flere siger ja til at spille til koncerten. Men hvad med de artister/grupper fra ønskesedlen, som ikke længere optræder i de originale sammenhænge mere?

Heldigvis kan flere af dem overtales til at stille op, og man kan derfor for første gang i årevis opleve bands som Tøsedrengene, Danseorkesteret, Sko/Torp, SOAP, Østkyst Hustlers m.fl. stå på Bøgescenerne i anledningen af den 25. udgave af Danmarks Smukkeste Festival med sloganet "the hits, all the hits and nothing but the hits. So help me, Walther!"

Kom med til Smukfests 25 års jubilæum. Læn dig tilbage og nyd musikken!

 

I første del kan du høre musik fra årene 1980-1991. Tak til DR1 for lån af materiale (Tid: 58 min)

I anden del kan du høre musik fra årene 1992-2004. Tak til DR1 for lån af materiale. (Tid: 58 min)

Politiken ønsker festivalen tillykke med ordene: "Tillykke til Skanderborg, der i detaljerigdom, opfindsomhed, skønhed og varieret program overgår sig selv og naturkræfterne, selv i sit jubilæumsår."

Jyllands Posten siger om dette års festival: "Det var en sand fornøjelse at deltage i den 25. festival. Hverken mere eller mindre."

Hvilket må siges at være kernen i Danmarks Smukkeste Festival. Det gælder om at hygge sig, have en fest og glemme hverdagens strabadser - hverken mere elle mindre. Antidaglig i sin fineste form.

For at Danmarks Smukkeste festival kan blive ved med at være overraskende og et overflød af oplevelser, har festivalen bl.a. brug for sponsorater – eller legekammerater, som de bliver kaldt. I 2004 hedder de Arla Foods, Thor, De Danske Spritfabrikker, Påske Brød, Voice Radio, Coop Danmark, TDC og Morgenavisen Jyllands-Posten.

FUN FACT: Til dette års festival kan man tilmelde sig en enestående gospel-workshop under ledelse af selveste Etta Cameron. Workshoppen varer tre dage og kulminerer med en søndags koncert på Bøgescenen.

KORT OM 2004

  • Hovednavne: Pink (US), Pet Shop Boys (UK), Bloodhund Gang (US), Sugababes (UK), D-A-D, Kaizers Orchestra (NO), The Crash (FIN), TV-2, Big Fat Snake, Tue West
  • Dato: 5.-8. august (2. weekend).
  • Medhjælpere: Ca. 9000

Se kontaktoplysninger