/media/1777/05-1-stor.jpg

2005 – Bo i en øldåse

Blusen, Wild West Baren, Mexival og ikke mindst de spektakulære overnatningsdåser, ”Can Sleep”, er blandt nyhederne i 2005, hvor Anastacia, Faithless, The Prodigy og Texas bl.a. pryder plakaten.

Også i 2005 har man fundet på nye og sjove initiativer på Danmarks Smukkeste Festival! Nogle af dem kan stadig opleves den dag i dag, andre er forandrede eller gået på pension.

"Mexival", det er lille stykke af Mexico, der er fløjet over Atlanten og nu har lagt sig i området, hvor både den ultimative fest-bar Crazy Tequila og en hot-food restaurant nu har hjemsted. Der er springvand på torvet, kolde Coronaer og kaktusdrinks i massevis - og det hele suppleres med autentiske spillemænd af den slags, der bærer stråhatte og har hang til trompeter.

Blusen er det nye spillested ved siden af Vandværket. Det har i dagtimerne et omfangsrigt program for de små på festivalen med cirkus, gøgl og anden glad underholdning. Og når den blå time rammer skoven, forvandler Blusen sig til et spillested fuld af 'the blues, the whole blues and nothing but the blues'.

Wild West Baren er for dem, der har ytret ønske om muligheden for en barbering undervejs på festivalen. Til at indfri det ønske, er der både skum og ragekniv i den nyoprettede salon. Ingredienserne benyttes naturligvis af både kyndige og professionelle hænder...

Endelig er 2005 året, hvor der er verdenspremiere på "Can Sleep": Kom og sov i en øldåse! Can Sleep er 220 cm i diameter og 375 cm høj, og der er kun 108 af dem i hele verden. Hver enkelt Can Sleep er redt op med dyner, puder og linned til to personer. - og minibaren fyldes én gang dagligt med øl og vand.

Der er opholdsrum i stueetagen med borde, stole, hylder, knager og spejl samt trappe til hems med indbygget ovenlysvindue, og så er der naturligvis indlagt lys og strøm, så man kan holde liv i sin telefon. Det koster 2500 kr. at bo i en Can Sleep det første år. Can Sleep er selvfølgelig lavet i det mangeårige samarbejde med Royal Unibrew og udviklet sammen med Land Rover og IKEA, der står for indretningen.

Hvordan ser Can Sleep-dåserne egentlig ud indvendigt? Svaret kan du finde her, hvor du kommer med 'Pindhunden' på opdagelse i dåserne. Tak til TV2 OJ for lån af klip.

Disse ord kan man læse om dette års festival i Jyllands-Posten:
"I år satsede festivalen - stort set uden undtagelse - på de sikre navne i Texas og Kim Larsen-klassen. Muligvis godt set, men jeg savnede nu alligevel et navn, der for alvor flyttede og rykkede. (...) Men når dette er sagt, må samtidigt erkendes, at ingen - absolut ingen - festivalarrangør i dette land er i stand til at skabe en fest af dimensioner, som tilfældet er i Skanderborg."I 2005 rykkes scenen og brunch-stedet Annis Café ind i Den Blå Planet, hvor Anni og hendes trofaste stab er værter alle eftermiddage. Her kan man opleve topklasse entertainere som Sigurd Barrett, Tobias Trier, Rasmus Nøhr og stand up musikere som Papkasseshow og Klassens Tykke Dreng.

 

FUN FACT: Et lille digt skal til engang imellem: "Og solen skinner smukt foroven. Kaster lys på bøgeskoven. Naturen er nu fejet med den fine kost. For det er anden weekend i august."

KORT OM 2005

  • Hovednavne: Anastacia (US), Faithless (UK), the Prodigy (UK), Texas (SCO), Joss Stone (UK), Nephew, Alice Cooper (US), Saga (CAN), Good Charlotte (US), Beth Hart (US), Mercury Rev (US), Mew, Kim Larsen, Kashmir, m.fl.
  • Dato: 11.-14. august (2. weekend).

Se kontaktoplysninger