/media/2073/06-1-stor.jpg

2006 – Fede, men våde tider i Langtbortistan

Motörhead fylder skoven med metal, og Jamiroquai spreder fest og varme vibrationer! Langtbortistan indvies i 2006, hvor det nye område byder på Anden, Tina Dickow, Spleen United m.fl..

Dette års musikprogram får bl.a. følgende udtalelser med på vejen fra de tilstedeværende pressefolk: 

Gaffa skriver om Motörheads koncert på Bøgescenen: "Det er beskidt, det er flabet, det er højt, det er rock’n’roll – det er 5 stjerner."

"Her gik man rundt og troede, at dans og disco foregår på rigtige gulve i mørke lukkede rum. Lørdag aften blev begge fordomme hamret godt og grundigt ned i bøgeskovens undergrund, da tusinder gik i total danse-mode og lod gummistøvlerne tale."
, skriver Jyllands Posten om koncerten med Jamiroquai.

Politiken savnede lidt mere vildskab fra Tina Dickow, men bemærkede, at selv "mændene sang med af karsken bælg, og hamrede dermed en betonklods igennem den fordom, at det kun er kvinder, der lytter til Tina Dickow."

Jyllands Postens udsendte slutter af med at konkludere i sin anmeldelse af festivalen: "Endnu en generelt stor og flot festival i Skanderborg, hvor traditionerne går hånd i hånd med fornyelse. Balancen er perfekt!"

Den største nyskabelse på festivalpladsen i 2006 hedder 'World Of Smirnoff - Langtbortistan'. Et helt nyindrettet område ved Søbadet, hvor der i den grad sker ting og sager. Planet Voice flytter dertil med scene og hele pivtøjet, og programmet ved søbredden byder på både levende musik, DJs og sjove mænd og kvinder. Desværre er dette års festival præget af regn. Megen regn. Særligt ved Søbadet i Langtbortistan er der store problemer med vand. Derfor har man efter festivalen, hældt mange tusinde kubikmeter jord på for at forebygge, at det samme ikke gentager sig næste år. Derudover ændrer man lidt på terrænet, så arealet hælder ned mod søen, hvilket betyder at vandet kan løbe væk.

Palshøj på Bøgescenerne

Peter Palshøj startede som bagscene-reporter på Danmarks Smukkeste Koncert i 2004. Og da han gjorde det rigtig godt, spurgte man, om han ikke ville være konferencier på Bøgescenerne sammen med Søren Rislund. Det takkede han heldigvis ja til, og siden 2006 har Rislund og Palshøj været makkere på Danmarks vel nok smukkeste scene.

Den smukkeste fjantelov

Kender du den smukkeste fjantelov? Den blev nedfældet i 2006, og du får den her:

"Du skal huske helt at glemme alt det sure slid derhjemme. Du skal vide du er smuk, både med og uden druk. Du må gerne være nøgen både i og udenfor køjen. Du skal huske blot, at det er den der morer godt, der scorer godt. Du må gerne sove længe , tæt med piger og med drenge. Du må ryge, hvis du vil, men ikke sluge en mærk'li pil. Du skal klap' din ven på skulderen - slå dig selv på låret og resten i håret. Du må være sær lige her, dog mest især og kun hvis du er kær. Du skal huske at kysse og kramme, og ikke kun de samme. Du må sgu ha' det rigtig sjov ude i vores skov."

FUN FACT: I 2006 kunne man opleve en helt ny måde at lave drinks på - nemlig ved hjælp af Helvedesmaskinen. Drinkmikseren er på størrelse med en med en skibscontainer og drevet af en Harley Davidson Sportster.

KORT OM 2006

  • Hovednavne: Jamiroquai (UK), The Darkness (UK), Gavin Degraw (US), Beck (US), Motörhead (UK), Beth Hart (US), Toto (US) m.fl.
  • Dato: 9.-13. august (2. weekend).
  • Billet: Partout kostede 1450 kr.

Se kontaktoplysninger